• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Marc Jacobs en Tom Browne winnaars CFDA Awards

Marc Jacobs en Tom Browne winnaars CFDA Awards

Door Wendela van den Broek

7 jun. 2016

Mode

Marc Jacobs mocht gisteravond de felbegeerde prijs voor Damesmode Ontwerper van het Jaar in ontvangst nemen. Daarmee versloeg de ontwerper Joseph Altuzarra, Jack Mccullough en Lazaro Hernandez van Proenza Schouler, Kate en Laura Mulleavy van Rodarte, en Mary-Kate en Ashley Olsen van The Row.

Thom Browne won de prijs voor Herenmode Ontwerper van het Jaar, terwijl superster Beyonce - de grote verrassing van de avond omdat haar nominatie niet van te voren bekend was gemaakt - het Fashion Icon Award in de wacht sleepte. Tim Coppens, Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne van Public School, Marcus Wainwright en David Neville voor denimmerk Rag & Bone, en Todd Snyder behoorden tot overige genomineerden voor de categorie herenmode.

De grote winnaars in de categorie accessoires waren Rachel Mansur en Floriana Gavriel van het tassenmerk Mansur Gavriel. Het label heeft sinds zijn oprichting in 2012 cultstatus bereikt. Vooral de bucket bag van het merk is razend populair geworden.

Donna Karn valt in de prijzen

Donna Karan ontving de Founder’s Award, die vorig jaar door Mickey Drexler van het merk J.Crew werd gewonnen. Norma Kamali, groot geworden in de jaren 90 met haar body-con ontwerpen, mocht de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award mee naar huis hemen.

Alessandro Michele, creatief directeur van Gucci, kreeg de International Award toegereikt. Vorig jaar werd deze prijs gewonnen door ontwerpduo Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli van Valentino.

De Kenneth Cole Footwear and Accessory Innovation Fellowship werd uitgereikt aan Blake Felty en Kara Kroeger. Beiden krijgen voor een jaar een post-graduate full-time positie binnen Kenneth Cole Productions.

David Bowie werd gisteravond herdacht tijdens de CFDA Awards in New York. De poplegende, die afgelopen januari overleed, kreeg postuum de Board of Directors’ Tribute toegekend.

Beeld: CFDA Facebook

CFDA AWARDS