• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De Bijenkorf in conflict over verbouwing vestiging Amsterdam

De Bijenkorf in conflict over verbouwing vestiging Amsterdam

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Bijenkorf eist anderhalf miljoen euro van bouwbedrijf Bam Groep. De verbouwing van de vestiging op de Dam in Amsterdam ligt al sinds eind vorig jaar stil en de warenhuisketen voert nu een rechtszaak tegen Bam. Inzet van het kort geding is dat de werkzaamheden zo snel mogelijk weer worden opgepakt, schrijft De Financiële Telegraaf.

De Bijenkorf zegt schade te lijden door de maandenlange vertraging van de verbouwing. Het warenhuis zou een lijst met 600 opleverpunten waarop het bouwbedrijf is tekortgeschoten, hebben opgesteld. Zo moet de aannemer nog nieuwe buitendeuren plaatsen en heeft een onderaannemer zijn werkzaamheden gestaakt wegens gebrekkige communicatie vanuit Bam.

De Bijenkorf heeft een flinke betalingsachterstand bij het bouwbedrijf en voor een groot deel draait het conflict dan ook om geld. “Voorwaarde voor de hervatting van de werkzaamheden is dat Bam zekerheid krijgt voor de betalingen,” meldt Bam-woordvoerder Arno Pronk tegenover de krant. “Wij vinden het niet chic dat De Bijenkorf een kort geding is gestart, nadat het warenhuis eerst zelf aan medewerkers van Bam de toegang heeft ontzegd.”

De schadeclaim is een flinke klap voor Bam Groep. Het bouwbedrijf maakte in 2014 een verlies van 108 miljoen euro. Volgens Pronk is er meerdere malen geprobeerd te onderhandelen met de directie van De Bijenkorf en bovendien meent hij dat de vertragingen in de bedrijfsvoering van het warenhuis niet negatief beïnvloeden. “De winkel is gewoon open en er is niemand die ziet dat er nog punten afgerond moeten worden. De Bijenkorf op zijn beurt heeft ook een betalingsachterstand, en dan heb ik het niet over een paar tientjes.”

De Bijenkorf wil zelf geen toelichting geven op het kort geding over de verbouwingswerkzaamheden, dat aanstaande donderdag dient.

Beeld: De Bijenkorf

De Bijenkorf