• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De trendkleuren voor FW26 volgens Coloro en WGSN

De trendkleuren voor FW26 volgens Coloro en WGSN

Door Rachel Douglass

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Kleur van het jaar 2026 en belangrijkste kleuren voor F/W 26/27. Credits: WGSN en Coloro.

Terwijl alle ogen gericht zijn op het huidige SS25-modeweekseizoen, kijken trendvoorspeller WGSN en zijn op kleur gerichte zusterbedrijf Coloro al vooruit naar FW26/27. Het duo heeft hun vijf belangrijkste kleuren voor de periode vrijgegeven, waaronder de kleur van het jaar, die eerder al werd aangekondigd als 'Transformative Teal'.

De selectie was gebaseerd op het overkoepelende thema van "heroriëntatie", zei WGSN, dat oude ideeën uitdaagt en kansen zoekt die om dringende verandering vragen. De line-up omvat zowel "aardende" donkere als "responsieve" felle kleuren, wat de behoefte aan "evenwicht, opwinding en stabiliteit" weerspiegelt.

Transformative Teal (092-37-14)

Transformative Teal (092-37-14) Credits: WGSN.

Transformative Teal staat echter centraal. De tint, die tussen blauw en groen zit, werd geselecteerd vanwege de manier waarop het "het belang van een Earth-first mentaliteit benadrukt" en de verbinding tussen digitaal en terrestrisch verder versterkt. Het werd beschreven als passend bij de behoefte aan herstel en regeneratie, en drijft zo de wens naar oplossingen voor onze planeet aan.

Sansan Chen, managing director van Coloro, zei over de selectie: "Coloro Feasibility Intelligence werd gebruikt om te bepalen dat Transformative Teal een zeer haalbare kleur is voor alle belangrijke textielsubstraten - zowel qua match als metamerie. Het heeft een goede lichtechtheid en geen grote problemen met andere echtheden. Merken moeten echt vertrouwen hebben in het uitvoeren van deze sleutelkleur."

Wax Paper (035-88-12)

Wax Paper (035-88-12) Credits: WGSN.

Deze gebroken witte, gelige tint geeft het algehele kleurenpalet een kalmere en neutralere uitstraling en brengt een warmte die WGSN beschrijft als een "verdunde winterzon".

Fresh Purple (136-32-33)

Fresh Purple (136-32-33) Credits: WGSN.

Deze paarse tint, die wordt geassocieerd met royalty, liefde, mysterie en spiritualiteit, hoopt het nastreven van een fris perspectief aan te moedigen, met zijn vermogen om rood en blauw te combineren, wat verder "samenhorigheid en eenheid" betekent.

Cocoa Powder (008-35-06)

Cocoa Powder (008-35-06) Credits: WGSN.

Dit roodbruin hoopt gevoelens van nostalgie op te wekken, kunst, ambacht en handwerk te promoten en tegelijkertijd de zoektocht naar traagheid te benadrukken die duidelijk is in een industrie waar technologie snel de overhand neemt.

Green Glow (057-82-32)

Green Glow (057-82-32) Credits: WGSN.

Deze geelgroene tint, die wordt aangehaald als een "zeer emotionele, responsieve felle kleur", brengt gemengde emoties van ongemak en enthousiasme naar voren, terwijl het "een gevoel van escapisme in het dagelijks leven" voedt.

Dit artikel is vertaald met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5 .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

Coloro
FW26
Kleurentrends
Trends
WGSN