• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Deens merk Envii opent eerste Europese winkel in Nederland

Deens merk Envii opent eerste Europese winkel in Nederland

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

In de Negen Straatjes in Amsterdam, aan de Hartenstraat, heeft Deens merk Envii een eigen winkel geopend. Het is de eerste eigen winkel buiten thuisland Denemarken. In thuisland Denemarken heeft het merk 9 winkels.

Envii werd in 2009 opgericht in Kopenhagen en richt zich op jonge vrouwen, die zich willen kleden volgens de laatste trends, tegen een betaalbare prijs. De doelstelling van het Deense label is om modetrends op een innovatieve manier te vertalen naar ‘stijlvolle items met een licht zoete touch’. De collecties van Envii zijn vrouwelijk maar hebben ook een sportief randje, ook zijn er veel prints te vinden in de items.

In het afgelopen jaar kreeg Envii verschillende verzoeken vanuit de Nederlandse hoofdstad om een winkel te openen in Amsterdam. CEO Anne Munk: “"Omdat Envii goed bij Nederland past, en in het bijzonder bij Amsterdam hebben we besloten om hier wat mee te doen. Amsterdam is een zeer spannende stad, vergelijkbaar met Kopenhagen, waar Envii gevestigd is. Ook in mode en stijl zien we veel overeenkomsten tussen meisjes uit Kopenhagen en Amsterdam. Voor ons was dus juist Amsterdam een voor de hand liggende plek om met Envii dit nieuwe Nederlandse avontuur te beginnen.”

De CEO is trots op de nieuwe winkel, en laat weten blij te zijn met de locatie in de Hartenstraat, waar een jaar naar gezocht is. “Amsterdam wordt de eerste stad buiten Denemarken waar we een eigen winkel openen, en daarom voelt het extra spannend. Envii is exclusief gevestigd in Denemarken met eigen winkels en een webshop. We hebben grote verwachtingen voor Amsterdam, en hopen dat de winkel en het merk goed ontvangen wordt."

Beeld: Envii

envii