• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Derde collectie Winonah de Jong 'geïnspireerd op Los Angeles'

Derde collectie Winonah de Jong 'geïnspireerd op Los Angeles'

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Stond ze eerst nog vooral bekend als ‘de vrouw van middenvelder Nigel de Jong’, tegenwoordig maakt zelf carrière met haar eigen modelabel Winonah. Aankomende september toont de zakenvrouw en ontwerpster alweer haar derde collectie, geïnspireerd op de Californische levensstijl, tijdens de Milaan Fashion Week.

De nieuwe lente/zomer 2017 collectie is volgens De Jong geïnpireerd op de Amerikaanse lifestyle, en dan vooral die van Los Angeles waar ze sinds kort met haar gezin woont. “Mijn nieuwe collectie refereert duidelijk naar Los Angeles in termen van kleur en een relaxte Californische stijl. Maar natuurlijk blijf ik ook altijd trouw aan de high-end moderne en esthetische stijl van Winonah,” aldus De Jong in een recent interview met Vogue Italië.

Aankomende Milaan Fashion Week is het precies een jaar geleden dat De Jong haar eigen label lanceerde. Afgelopen september maakte de ontwerpster haar debuut tijdens de modeweek in Milaan met haar lente/zomercollectie voor 2016, die verkrijgbaar is via de in mei geopende webshop van Winonah. “Dit was een meisjesdroom,” vertelt De Jong tegenover RTL Boulevard. “Toegelaten worden in Milaan Fashion Week is een heel proces. Het was voor mij een heel mooi begin, zeker iets waar ik trots op ben. Je showt tussen de groten der aarde,” aldus de zakenvrouw.

De tweede collectie van Winonah, die afgelopen februari werd gelanceerd, is geïnspireerd op de kleuren van de bossen van haar geboorteland Suriname. De lijn bestaat onder andere uit halflange rokken en jurken met borduurwerken van tropische vogels.

Benieuwd hoe het De Jong verging met haar debuut als modeontwerpster? Lees hier een eerder interview van FashionUnited met de onderneemster.

Beeld: Winonah Facebook

winonah
Winonah de jong