• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Deze shows moet je gezien hebben tijdens London Fashion Week Men’s

Deze shows moet je gezien hebben tijdens London Fashion Week Men’s

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Londen stond de afgelopen dagen in het teken van de nieuwste mannenmode collecties. Welke shows sprongen eruit? FashionUnited geeft een overzicht van de shows die hoge ogen gooiden.

Topman Design

Topman Design showde op de eerste dag en bracht een ode aan de supersonische jaren negentig, met verwijzingen naar de film Trainspotting en de rave cultuur en clubbing. De collectie bevatte sportieve looks met neon, grafische prints en oversizede items. Ook waren er ruime sweaters en quilted tracksuits terug te vinden in de herfst-/wintercollectie. De skinnybroeken die lang terug te vinden waren in de collecties van Topman, ooit op de markt gebracht door Hedi Slimane, hebben definitief plaatsgemaakt voor wijdere denims.

Beeld: Topman Design AW17 via London Fashion Week Men’s website

JW Anderson

Jonathan Anderson, die wordt gezien als een van de rising stars in de mode-industrie presenteerde de herfst-/wintercollectie 2017 van zijn eigen label J.W. Anderson. De collectie viel op door vierkante blokjes, veelal gehaakt en geborduurd in felle kleuren, die terug kwamen op truien, brede sjaals, schoenen en rugzakken. Ook waren er dikke wollen jassen met grote wijde mouwen, die volledig over de handen heen vielen, even als lange tunieken. Anderson haalde ook inspiratie uit Middeleeuwse fresco’s als print van een pak, gecombineerd met wijde broeken. Anderson liet na afloop van de show weten dat de collectie ‘het gevoel van comfort moest inspireren’ door ‘beschermende vormen’.

Beeld: J.W Anderson, AW17, LFWM, Facebook

Craig Green

Craig Green, die onlangs nog de British Menswear Designer of the Year tijdens British Fashion Awards won, liet zich inspireren voor werkkleding en kwam met een collectie met verwijzingen naar de marine, de zee en ‘het onbekende’. De looks waren veelal in dezelfde kleur, van zeegroen tot diepblauw. De nautische verwijzing werd teruggevonden in typische zuidwester regenhoeden, gewatteeerde items (verwijzing naar duikuitrustingen) en geborduurde stoffen, die leken te zijn aangespoeld aan de kust. De militaire invloeden die Green herhaaldelijk laat terugkomen in zijn collecties werden nu vertaald naar banden, koorden met zeilknopen. Sailor coats werden voorzien van capuchons en de broeken waren wijd. Green liet aan het magazine Dazed & Confused weten: “Er is iets sci-fi’s aan sea explorations, en ik heb het gevoel dat alles wat sci-fi is met de zee te maken heeft.”

Beeld: Craig Green AW17 via London Fashion Week Men’s website

Christopher Shannon

De uit elkaar gescheurde vlaggen die de modellen over hun hoofd droegen waren al een hint; ontwerper Shannon greep de Brexit en de wereldwijde politieke instabiliteit aan voor zijn collecties. De deconstructie van denim stond centraal in zijn ontwerpen voor de herfst-wintercollectie 2017; van zwaar bewerkt tot patchwork jacks met een recht silhouet. Verder waren er sportieve items, neonkleurige capuchons en combatbroeken terug te vinden in de collectie, evenals leggings, overalls en jacks met brede schouders.

Beeld: Christopher Shannon via London Fashion Week Mens website

Wales Bonner

Grace Wales Bonner timmert hard aan de weg sinds ze afstudeerde aan Central Saint Martins in 2014, en vervolgens de Emerging British Menswear Designer Award won in 2015 en de LVMH Young Designer Prize in 2016. Haar show was een van de meest diverse van London Fashion Week Men’s. Ze bracht een los en slank silhouet, waarmee ze op luxe wijze verwees naar Afrikaanse en Europese invloeden, rassen en identiteit. De items waren draagbaar, met sportieve elementen en vierkante sjaals en verfrommelde shirts. Wales Bonner kwam met jersey items zoals jacks met rits, strak vallende tops met lange mouwen, evenals trenchcoats van soepele stof, slanke duffle coats en leren pilotenjacks met contrasterende kragen.

Beeld: Wales Bonner AW17 via Twitter @deuxhommes

Hussein Chalayan

Hussein Chalayan staat bekend als innovatief ontwerper, met baanbrekende percepties op het moderne leven en aandacht voor de culturele identiteit, migratie en antropologie. Voor de herfst-/wintercollectie 2017 koos Chalayan het oude Griekenland als inspiratiebron. ‘Een nieuw waardesysteem dat door collectieve krachten wordt onderschreven’ was de toelichting op de collectie. De bovenkleding was innovatief door grote proporties, maar wel met strakke lijnen. De moeiteloze manier waarop een shirt open viel of de manier waarop een broek op de taille hing was opvallend. De gebreide items waren functioneel en passen bij een seizoensloze garderobe. De truien met dropped shoulder waren opvallend, evenals de wollen driekwart pantalons.

Beeld: Chalayan AW17 via London Fashion Week Men’s website

Tekst: Don-Alvin Adegeest voor Fashionunited.uk. Vertaling en bewerking: Anne Buis

LFWM
LONDON FASHION WEEK MEN'S