• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Diesel lanceert sportlijn Diesel X

Fashion

Diesel lanceert sportlijn Diesel X

Door Anne Buis

4 nov. 2016

Diesel komt met een speciale sportlijn, genaamd Diesel X. De collectie bestaat uit 'performance sportkleding, geinspireerd op de sportieve lifestyle in de stad.

"Vandaag de dag is er een behoefte aan een moderne, actieve garderobe, als het ware een pantser voor de stad," zegt artistiek directeur Nicola Formichetti in een persbericht. “Ik wilde een biker jasje en broek, welke de sterke elementen zijn van het Diesel DNA, om ze vervolgens te remixen met technische materialen, met een knipoog naar denim.”

De collectie bestaat uit een mannen- en vrouwenlijn en is volledig zwart-wit. Er zijn vier grafische thema's: een ‘spetter’ print die geinspireerd is op de motorcrossers, evenals een trompe l’oeil indigo denim print met indigo gecoate ritsen.

De nylon bovenkleding is winddicht en waterbestendig, ook beschermen de items tegen UV-straling. De mouwen zijn ergonomisch gesneden en voorzien van thermo tape isolatie. Verder zijn er de bovenkledingstukken uitgerust met ingebouwde stofmaskers en reflecterende panelen. De T-shirts hebben een antibacteriele afwerking en een verbeterde zweeafvoering. Daarnaast zijn er bijpassende bikerbroeken, shorts en leggings aan de collectie toegevoegd. Prijzen variëren van 79 euro voor een tanktop tot 599 euro voor een jacket.

De collectie is vanaf januari 2017 verkrijgbaar.

Beeld: Diesel