• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Digitaal modearchief gelanceerd

Digitaal modearchief gelanceerd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met steun van de Europese Gemeenschap is een internationaal digitaal mode archief gerealiseerd. Doel van het nieuwe concept is om de kracht van mode zichtbaar te maken en de mogelijkheden tot samenwerking met omliggende disciplines. In Nederland werd het Contemporary Fashion Archive (CFA) onlangs door de Dutch Fashion Foundation gelanceerd. Het project is buiten de bestaande modesteden om georganiseerd en brengt opleidingsinstituten bijeen die dezelfde visie delen.

Het digitale archief is een internationaal project voor hedendaags modedesign. Vijf gerenommeerde Europese instituten hebben zich verenigd om een informatienetwerk op te bouwen dat de huidige situatie en ontwikkelingen in de modewereld onderzoekt en presenteert. Een online platform en lokale documentatiecentra in de vijf steden bieden een selectie aan beeld (foto en videomateriaal, later uit te breiden met geluidsfragmenten) en informatie over collecties en projecten van innovatieve en experimentele mode- en accessoiresontwerpers.

CFA is opgericht door Saint Martins College (London), Flanders Fashion Institute (Antwerpen), Hochschule für Gestaltung (Pforzheim), Unit F (Wenen) en natuurlijk DFF (Amsterdam). Centraal staan concepten en netwerkstrategieën van ontwerpers als Helmut Lang en Martin Margiela, Raf Simons en Bernard Wilhelm. Speciale aandacht is er voor de steeds sterker wordende banden tussen modedesign en andere creatieve disciplines zoals fotografie, industrieel design, grafisch- en webdesign, styling, architectuur en muziek.

 

 

 

CFA