• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dior terug naar Verenigd Koninkrijk voor cruise collectie 2017

Dior terug naar Verenigd Koninkrijk voor cruise collectie 2017

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Christian Dior keert terug naar het Verenigd Koninkrijk voor zijn cruise show van de lente/zomercollectie voor 2017 in Blenheim Palace.

De show zal op 31 mei plaatsvinden in het Blenheim Palace in Oxfordshire. Geen onbekende plek voor de befaamde ontwerper, die in 1954 door de toenmalige Hertogin van Marlborough in het paleis werd uitgenodigd om zijn couture creaties te presenteren. Dior toonde daar ruim 100 items uit zijn wintercollectie aan een groep van meer dan 1.500 vrouwen, waaronder Prinses Margaret. Het Franse modehuis keerde in 1958 terug naar het paleis toen Yves Saint Laurent zijn collectie voor het label presenteerde.

De lente/zomercollectie voor 2017 is de eerste die zal worden gemaakt door Raf Simons’ opvolger, van wie de naam vooralsnog niet is genoemd door het modehuis. Dior is overigens niet het enige modelabel dat zijn cruise show in het Verenigd Koninkrijk presenteert; Gucci maakte eerder al bekend zijn lente/zomercollectie voor 2017 in Westminster Abbey te gaan tonen.

De geruchten gaan overigens dat LVMH een nieuwe creatief directeur heeft aangesteld bij Dior: Jonathan Saunders. Hij zou Raf Simons opvolgen en de nieuwe cruise collectie zou de eerste van zijn hand zijn. In decembet liet Saunders nog weten de stekker uit zijn eigen label trekken. Zowel Dior als Saunders heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Christian Dior