• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Directie V&D vervangen

Directie V&D vervangen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Aanhoudend slechte resultaten bij het warenhuis V&D kost drie directeuren de kop. Twee topmensen van de Hema moeten de Vendex KBBtak nu gaan redden. Het gaat slecht bij V&D. In plaats van de in april nog in het vooruitzicht gestelde verbetering, zakt de winkeltak steeds dieper in de rode cijfers. Het verlies zal dit jaar meer dan verdubbelen, aldus het bedrijf donderdag.

De omzet lag circa 5 procent lager dan vorig jaar. Vendex KBB denkt dat het operationeel detailhandelsresultaat (vorig jaar een verlies van 11 miljoen exclusief een bijzondere last van 48 miljoen) dit jaar niet zal verbeteren. Afhankelijk van het omzetverloop komt het uit op een verlies van 30 miljoen tot 50 miljoen euro.

Voor de reden dat V&D dieper in de rode cijfers zakt, steekt Vendex KBB-directievoorzitter Ed Hamming de hand in eigen boezem. Het gaat volgens hem bij V&D te veel in de stijl van "zoals het vroeger ging, was het goed". De collectie is onder de maat, aanvoerlijnen zijn te stroperig en de besluit vorming vaak veel te traag. Gevolg is dat er wel klanten in de winkels komen, maar (te) weinig kopen. Aldus Hamming in De Telegraaf.

De twee Hema-specialisten, Dirk Goeminne en Eugène Randag, krijgen uiterlijk twee jaar de tijd om een keer ten goede te realiseren.

V&D is sinds jaren het zorgenkind van Vendex KBB. De concernleiding is sinds drie jaar bezig het tij te keren. Het bedrijf probeert zich te ontdoen van een muffig imago en huurde vorig jaar Jan des Bouvrie om voor metamorfose van het winkelinterieur. Volgens moederconcern Vendex KBB is het V&D niet gelukt om orde op zaken te stellen binnen het warenhuis. "Het herstelproces heeft tot nu toe onvoldoende resultaat opgeleverd", aldus Vendex KBB in een verklaring. Het nieuwe directieteam van V&D beraadt zich de komende periode op aanvullende maatregelen.

V&D
vnd