• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 14

Dit wordt het modenieuws van week 14

Door Eugenia Melissen Ferrer

4 apr. 2022

Mode

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 14. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 4 tot en met 10 april.

Bekendmaking genomineerden Shopping Awards

Op 4 april worden de genomineerden van de Shopping Awards bekendgemaakt. De Shopping Awards worden uitgereikt aan webwinkels en bedrijven die het beste scoren in hun categorie (publieksprijzen) of vakgebied (vakprijzen). Op 7 juni 2022 worden de Shopping Awards voor de 20e keer uitgereikt.

Lancering kledinglijn Leontine van Moorsel en dochter Indy

Voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene lanceert in samenwerking met Jeans Centre een kledinglijn. Deze zal vanaf 4 april verschijnen in de winkels van de retailer.

MaterialDistrict

MaterialDistrict Utrecht (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland waar materiaalfabrikanten en -specificeerders uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving (interieur, architectuur, tuin & landschap, leisure, meubel- & interieurbouw en tentoonstelling, podium & decor) samenkomen. Lees deze week meer.

Item van de week: De hedendaagse trench

Deze week in FashionUnited's serie 'Item van de Week' behandelen we de moderne trench. Wat het is, waarom je het wil hebben en hoe je het moet stijlen.

Verder op de kalender

Woensdag 6 t/m 10 april

International Journalism Festival: het grootste jaarlijkse media-evenement in Europa in Perugia, Italië

Vrijdag 8 april

FashionUnited krijgt een unieke preview van de nieuwe tentoonstelling over de oorsprong van kleurstof in textiel en de impact hiervan op mens en milieu. De tentoonstelling is van 9 april t/m 2 oktober te zien in het Textielmuseum in Tilburg.