• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 15

Dit wordt het modenieuws van week 15

Door Eugenia Melissen Ferrer

11 apr. 2022

Mode

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 15. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 11 tot en met 17 april.

14 april: DNWS congres ‘Welkom in de nieuwe binnenstad’

Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) organiseert samen met gemeente Leiden en Centrummanagement Leiden op 14 april het congres Welkom in de nieuwe Binnenstad. De transitie in de retail, het veranderende gedrag van consumenten en corona als versneller zorgen ervoor dat binnensteden scherper hun DNA moeten definiëren en samen aan de slag moeten om een aantrekkelijke binnenstad te zijn. Leiden werkt al een tijdje aan een aantrekkelijke binnenstad en neemt bezoekers mee in hun visie en aanpak.

Where we are MoMu

Performances nemen de iconische traphal over tijdens ‘Where We Are’ - een driedaagse takeover gecureerd door theatermaker Sachli Gholamalizad, vanaf 15 april te zien in modemuseum Antwerpen.

Item van de week: De plateaulaars

Deze week in FashionUnited's serie 'Item van de Week' behandelen we de plateaulaars. Wat het is, waarom je het wil hebben en hoe je het moet stijlen.

Verder op de kalender

Maandag 11 t/m 13 april:

De conferentie Circular@WUR: Living within planetary boundaries in Wageningen, geeft een overzicht van de huidige kennis over een circulaire, biobased samenleving. Op de conferentie kunnen deelnemers luisteren naar relevante keynotes, deelnemen aan masterclasses en inspiratie opdoen door de meest innovatieve circulaire bedrijven van Nederland te bezoeken. Tickets kunnen online worden besteld en online deelnemen is ook mogelijk.

Maandag 11 april

Another Label fall/winter 22 collectie presentatie. FashionUnited blijft op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op uitnodiging .