• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 16

Dit wordt het modenieuws van week 16

Door Eugenia Melissen Ferrer

18 apr. 2022

Mode

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 16. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 18 tot en met 24 april.

Circular Textile Festival

Op 19 april vindt het Circular Textile Festival plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het wordt een groot evenement waar professionals en mensen die geïnteresseerd zijn in circulariteit in de textiel en modesector samenkomen. FashionUnited gaat kijken om verslag te doen.

Ever Evolving Talks van Calik Denim

Ever Evolving Talks van Calik Denim is op 19 april bij te wonen in het Theater te Amsterdam. Dit evenement brengt verschillende deskundigen van buiten de denimwereld samen met grootheden van binnen de modewereld. Er worden verschillende onderwerpen aangesneden, waaronder de metaverse, een duurzame toekomst en het veranderende consumentengedrag. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site van Calik Denim.

Kingpins

Van 20 tot 21 april vindt de Kingpins Show plaats in de evenementenlocatie SugarCity Events in Amsterdam. FashionUnited is ook uitgenodigd. Lees deze week meer.

Item van de week: De gebreide jurk

Deze week in FashionUnited's serie 'Item van de Week' behandelen we de gebreide jurk. Wat het is, waarom je het wil hebben en hoe je het moet stijlen.

Verder op de kalender

Woensdag 20 april tot 27 april

De Week van Tweedehands Textiel. Het doel van deze week: bijdragen aan de groeiende bewustwording rondom de impact van de textielindustrie op mens en milieu, en laten zien hoe leuk en veelzijdig tweedehands textiel is. Dit jaar wordt er in heel Nederland gewerkt met themadagen, zoals: stijl, tweedehands retail en opruimen. Belangstellenden kunnen contact opnemen via de site.

Vrijdag 22 april

Denim Days Festival komt terug in april, met The Market Edition. Centraal op het evenement staat de Denim Market. Daarnaast kunnen deelnemers workshops bijwonen, producten op maat laten maken, meer te weten komen over innovatie of zich laten inspireren door tentoonstellingen.

Vrijdag 22 april tot zondag 24 april

Het Fair Fashion Fest vindt plaats van 22 tot 24 april 2022 in het Industriemuseum en De Centrale in Gent. Het is een initiatief van Gent Fair Trade, in samenwerking met Stad Gent, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, Schone Kleren-campagne, De Centrale, Industriemuseum Gent en Weekend Knack.