• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 21

Mode

Dit wordt het modenieuws van week 21

Door FashionUnited

21 mei 2018

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 21. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 21 tot en met 27 mei.

Trendseminar Christine Boland

Christine Boland geeft deze week een trend seminar genaamd ‘Mixed Realities’ dat zich focust op fashion, design en lifestyle voor het herfst/winterseizoen 19/20. Zij zal op de voor haar kenmerkende wijze heldere antwoorden geven op vragen als; Wat zijn de belangrijkste consumenten- en lifestyle trends? Wat is de nieuwe design language en bijpassende vormentaal? Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties van het seizoen? Waar zit de vernieuwing? FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

TJX Q1

TJX Companies, moederbedrijf van onder andere TK Maxx boekte in het afgelopen financiële boekjaar een omzetgroei van 8 procent. De totale omzet kwam toen uit op 35,9 miljard dollar (29,4 miljard euro). Benieuwd hoe het nu met het bedrijf gaat? Dinsdag worden de cijfers van het eerst kwartaal bekendgemaakt.

Viktor&Rolf tentoonstelling

Uitbundige shows en een kunstzinnige aanpak, mede hierdoor hebben Viktor Horsting en Rolf Snoeren binnen no-time de modewereld veroverd. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers een grote overzichtstentoonstelling.

Bekijk alvast de tijdlijn met een terugblik op de afgelopen 25 jaar van het duo: Viktor&Rolf: de reis van Nederland’s bekendste modeduo

Ralph Lauren FY

Het derde kwartaal van Ralph Lauren verliep ondanks verliezen, toch beter dan verwacht volgens het bedrijf. De omzet van Ralph Lauren daalde vorig kwartaal van het huidige boekjaar met 6 procent. Het bedrijf draaide ook een nettoverlies van 82 miljoen dollar (65,8 miljoen euro). Zien de jaarcijfers er nu beter uit? Lees het woensdag.

Gap Q1

Het afgelopen boekjaar zag Gap Inc de omzet toenemen. Na jaren een dalende omzet te hebben genoteerd, zag het bedrijf een omzetgroei van 3 procent. Zet deze stijgende lijn door? Lees donderdag de cijfers van het eerste kwartaal.

Trendstop

Deze week krijgen FashionUnited-lezers een exclusieve blik op de drie Cruisecollectie shows SS19 van Chanel, Prada en Dolce&Gabbana. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Woensdag 23 mei

Amsterdam | AWAKE Days FW18

Donderdag 24 mei

Max Brown Heroes with Ron Simpson and Reuben Alexander

Donderdag 24 tot en met zaterdag 26 mei

FRENKEN Exclusive Sample Sale

Vrijdag 25 mei

Winkelopening The People of the Labyrinths, Conservatorium Hotel Amsterdam

Zondag 27 mei

Opening tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years