• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 24 - 2021

Dit wordt het modenieuws van week 24 - 2021

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 24. Dit staat op de redactie agenda van maandag 14 juni tot en met zondag 20 juni.

Dit zijn de vier must-have items voor lente/zomer 2022

Ter gelegenheid van de start van het inkoopseizoen lente/zomer 2022, heeft trendbureau WGSN een rapport voor inkopers gepubliceerd. Geschreven door Sara Maggioni, hoofd van Womenswear, vestigt het document de aandacht op vier key-items voor het komende zomerseizoen.

Laetitia Essikov, topvrouw bij Natan: "Na 17 jaar vind ik het nog steeds eng"

Om de baan van een productmanager te begrijpen, moeten we kijken naar de productieketen van een modemerk. Hoe wordt een kledingstuk dat door een ontwerper of een creatief team is bedacht, een tastbaar product? Wie coördineert de verschillende fasen in de productie van een kledingstuk? Laetitia Essikov, productmanager bij Belgisch modehuis Natan, gaf FashionUnited per e-mail antwoord op deze vragen en meer.

Op de kalender

Tiende uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium- 15 juni

Op 15 juni zal voor de tiende keer het jaarlijkse Cultuurfonds Mode Stipendium uitgereikt worden aan een Nederlandse modevormgever. Door de Covid-pandemie is de uitreiking een jaar opgeschoven. Het stipendium wordt uitgereikt door Erik Frenken, winnaar van 2019, en wordt om het jubileum te vieren, gekoppeld aan een eendaags symposium dat op dezelfde dag zal plaatsvinden in het Felix Meritis in Amsterdam.

Christine Boland trendseminar: DESIGN LANGUAGE - 16 juni

Woensdag zal trendforecaster Christine Boland een presentatie geven over de trends voor herfst/winter 22-23 op het gebied van lifestyle, fashion, design, interieur, retail en visual merchandising. FashionUnited zal de Engelstalige presentatie, die plaatsvindt op 23 juni, bijwonen.

KABK Exposed - 18 juni

Vrijdag vinden de (live) presentaties plaats van de afgestudeerden Textiel en Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Father & Son; Bahram x Sepehr Maghsoudi - 19 juni

Zaterdag 19 juni (de dag voor Vaderdag) presenteert Sepehr Maghsoudi zijn 24ste Couture Collectie: Father & Son ... voor vrouwen. Een unicum, want dit is de eerste collectie die hij samen met zijn vader Bahram Maghsoudi heeft ontworpen.

Pop-up store Depot Boijmans Van Beuningen - 19-20 juni

In het weekend van 19 en 20 juni opent het Depot Boijmans Van Beuningen voor twee dagen een Pop-up store, om te vieren dat 'The New Shopping Bag' officieel haar intrede heeft gemaakt in de officiële collectie.

Mimimono Pop-up Uniqlo Amsterdam - 20 juni

Ter gelegenheid van Kanshasai, een Japans thanksgiving festival, strijkt mimimono neer in de vestiging van Uniqlo aan de Kalverstraat te Amsterdam. Zondag 20 juni kunnen klanten 'de perfecte finishing touch voor hun zomeroutfit vinden in de mimimono pop-up store'. Daar zal gerecycled acryl wordt toegepast op oorbellen en haaraccessoires.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Dit wordt het modenieuws