Dit wordt het modenieuws van week 27

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 27. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 2 tot en met 8 juli.

Modefabriek

De zomereditie van modevakbeurs Modefabriek staat weer voor de deur en vindt plaats op zondag 8 en maandag 9 juli. FashionUnited is aanwezig en brengt beide dagen verslag uit.

Dit wordt het modenieuws van week 27

Oso Couture Fashion Show

De Syrische modeontwerpers Achmed Oso verhuisde in 2000 naar Nederland, waar hij aan de Rietveld Academie en Artemis Academy in Amsterdam studeerde. Zijn label Oso Couture staat bekend om zijn combinaties van Midden Oosterse invloeden, stoffen uit Italië en Europese silhouetten. Donderdag showt Oso zijn nieuwste collectie in Amsterdam en FashionUnited is aanwezig.

Van Noten bij Puig: Kunnen modeontwerpers overleven zonder lid te worden van een grote groep?

In de gesloten cirkel van top modeontwerpers is Dries Van Noten een persoon die opvalt. Om te beginnen behoort hij tot die categorie van onafhankelijke ontwerpers die erin geslaagd is zijn modehuis gedurende tientallen jaren constant in commerciële stand te houden. Een andere reden, en die is nog zeldzamer, fungeert deze Belgische couturier als een referentie voor de modepers, die afhankelijk is van adverteerders. Een achtergrondartikel over Dries van Noten.

Rechtspraak

Deze week een nieuwe bijdrage van Köster Advocaten in Haarlem. Voor FashionUnited elke eerste donderdag van de maand een behandelde case.

Trendstop

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusieve kijk op drie belangrijke trends die zijn gespot tijdens de 94e editie van Pitti Uomo. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Maandag 2 tot en met woensdag 4 juli

European Retail Property Academy, Amsterdam

Woensdag 4 tot en met Zondag 8 juli

ArtEZ Finals 2018

Woensdag 4 juli

Tos Gallery showing at Paris Fashion Week

Woensdag 4 juli

Modeshow ROC Mondriaan in het Kurhaus

Donderdag 5 juli

AMFI NEXT Graduation Festival 2018

Donderdag 5 julli

Oso Couture Fashion Show

Vrijdag 6 juli

Opening tentoonstelling ‘The Dutch Costume in Contemporary Fashion’, Klederdrachtmuseum

Zondag 8 en Maandag 9 juli

Modefabriek, RAI Amsterdam

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN