• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 38 2023

Dit wordt het modenieuws van week 38 2023

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 38. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 18 september tot en met 24 september.

Prinsjesdag

Wat staat er het komende jaar te wachten voor Nederlands op politiek gebied? Op Prinsjesdag wordt een tipje van de sluier gelicht, maar het is ook ouderwets outfits en hoeden kijken. Daarom doet FashionUnited verslag van de beste outfits, maar houdt het ook de reacties van retailpartijen op de troonrede in de gaten.

Uitreiking Dutch Design Awards

Het is weer tijd voor de uitreiking van ‘s Nederlands grootste designprijzen. Wie valt er dit jaar in de prijzen en mag een gewilde Dutch Design Award mee naar huis nemen?

Een buitengewone modecarrière: Jessica Couch - Fashion tech consultant, oprichter en ondernemer

De mode-industrie is meer dan alleen banen in ontwerpen of styling. Net als elke andere sector is mode een business, dus er is een plek en een baan voor iedereen. Dat geldt ook voor iemand die van wiskunde houdt, iemand die alleen van winkelen houdt of iemand die zakelijk ingesteld is. Het woord "iedereen" verwijst niet alleen naar mensen met verschillende interesses of functietitels, maar ook naar mensen van een ander ras of geslacht. We hebben besloten om te benadrukken hoe divers de mode-industrie is, zou kunnen zijn en zou moeten zijn met een reeks verhalen over zwarte professionals met een niet zo doorsnee modecarrière.

Item van de week: De singlet

Elke week licht FashionUnited een item uit in de serie ‘Item van de week’. Wat is het, waarom wil je het hebben en hoe style je het? Dit keer: de singlet.

Ook op de kalender deze week:

Donderdag 21 september

Pop Trading Company lanceert hun nieuwe collectie. Amsterdam, op uitnodiging.

Evenement Atelier Munro x Unseen. Amsterdam, op uitnodiging.

Kick-off NewTexeco, researchcommunity New Textile Ecosystems van ArtEZ University of the Arts, Hogeschool van Amsterdam, Saxion en een groot aantal bedrijvenpartners. Artez, Arnhem, toegankelijk voor iedereen.

Lancering merk en opleidingsatelier REantwerp Antwerpen, op uitnodiging.

Talk met Tessa Borrenberghs in Modemuseum Hasselt. Hasselt, tickets zijn verplicht.

Vrijdag 22 september

Opening van Bakermat. Antwerpen, op uitnodiging.

Zaterdag 23 en zondag 24 september

Ambacht in beeld festival. Amsterdam, op registratie.

Dit wordt het modenieuws