• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 41 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 41 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 41. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 7 tot en met 13 oktober.

CEO interview Komono

Het Belgische brillen- en horlogemerk Komono bestaat dit jaar 10 jaar. Een mooie aanleiding om co-founder en CEO Anton Janssens te spreken over de afgelopen jaren en wat voor toekomstplannen Komono nog heeft. Lees deze week het interview met de CEO.

DSFW: Future Fashion Show: Weiyu Hung, Tim Dekkers, Sharita Karsten

Afgelopen vrijdag tijdens Werelddierendag, showden drie upcoming designers hun 14-delige collectie tijdens de Future Fashion show. Met deze collecties worden diverse issues uit de branche onder de aandacht gebracht. Zo presenteerden de ontwerpers alternatieven voor dierlijke materialen en maken zij gebruik van disposable materialen die de huidige fast fashion materialen kunnen vervangen. FashionUnited doet verslag.

Winkelopening Xandres - interview CEO

Het Belgische modehuis Xandres opent dinsdag de eerste winkel in Nederland. De winkel in Den Bosch is ingedeeld volgens het nieuwe winkelconcept, één winkel waar de 3 labels, Xandres, Xandres Gold en Xandres Studio, verkrijgbaar zijn. CEO van het merk Patrick Desrumaux vertelt FashionUnited meer over Nederlandse opening, de plannen en het 50-jarig bestaan.

Pantone: welke kleuren zagen we terug op de catwalk?

Nu de ready-to-wear damesmode SS20 modeweken erop zitten, heeft FashionUnited de balans opgemaakt. FashionUnited selecteerde een aantal New York Fashion Week, London Fashion Week, Milan Fashion Week en Paris Fashion Week SS20 catwalklooks per trendkleur. Van zachtgeel tot aqua.

Mode op de bon - Verzetmuseum

Mantelpakjes van vermaakte herenkostuums, truitjes van hondenhaar en trouwjurken van parachutestof. Met creativiteit, hergebruik en improvisatie proberen de Nederlandse vrouwen er tijdens de bezetting mooi uit te blijven zien. Er ontstaat een nieuw modebeeld, zo is te zien in de tentoonstelling Mode op de bon in Verzetsmuseum Amsterdam. Bekijk deze week de beelden en lees het verslag over de tentoonstelling.

Trendevent Christine Boland

Trendwatcher Christine Boland vertelt over de belangrijkste consumententrends op het raakvlak van strategie, concept, retail en marketing. Zij stelt de vragen; wat onderscheidt de mens van machine in een tijd van algoritmes, artificial intelligence en een spraakgestuurd internet of everything? En wat zijn de nieuwe waarden als de individualistische consument (heel langzaam) verandert in een collectieve wereldburger? FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

China's reis van fabrikant naar opkomende ontwerper

Chinese kleding fabrikanten veranderen tegenwoordig in modemerken en werken koortsachtig aan hun originele ontwerpen. Terwijl, als een vertraging in groei in de op een na grootste retailmarkt ter wereld ontstaat, zou internationale expansie kunnen toenemen. Hoe zou een Chinees merk met wereldwijde aantrekkingskracht er dan uitzien?

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 8 oktober

Lancering nieuwe collectie Fred de la Bretonière X Lonneke Nooteboom

Woensdag 9 oktober

Emerce Retail Europe 2019

Woensdag 9 oktober

TMO trendexpo

Donderdag 10 oktober

DSFW: Green Fashion Talent Award

Donderdag 10 oktober

Opening tentoonstelling Mode op de Bon in Verzetsmuseum Amsterdam

Zaterdag 12 oktober

Finale Elite Model Look

Zaterdag 12 oktober

Tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime Kunsthal Rotterdam

Zondag 13 oktober

Talent Talk #2 - Talent Invasion Elza Wandler - Tassenmuseum

Dit wordt het modenieuws