• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 41 2023

Dit wordt het modenieuws van week 41 2023

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 41. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 9 tot en met 15 oktober.

‘Wonderkind en ‘Lagerfelds lieveling’: Maak kennis met ontwerper Lucas Meyer-Leclère

De Duitse krant Tagesspiegel noemt hem 'wunderkind' en de Berliner Zeitung 'Lagerfelds lieveling'. We hebben het over Lucas Meyer-Leclère, de ontwerper die de Berlin Fashion Week al enkele seizoenen op zijn kop zet met kunst- en dansvoorstellingen. FashionUnited sprak met hem over het ontstaan van zijn label, zijn plannen om de gegenereerde buzz om te zetten in een commercieel succesvolle modelijn en zijn ervaringen met de Berlin Fashion Week en de Fashion Council Germany.

25 jaar: De nuchtere aanpak van Summum maakt het zo’n succesvol merk

Wie met oprichters Jorien en Jos Wijker spreekt zal al snel tot de conclusie komen dat er twee nuchtere mensen aan het roer staan bij Summum. “We hebben het rustig aangepakt, maar dat is namelijk heel simpel, want als je start heb je geen geld en kun je geen grote dingen aanpakken,” zo lacht Jos. Het bedrijf groeit al jaren gestaag, maar niet te snel ‘want dan kom je dingen tegen die je niet meer kunt rondbreien’, de pasvorm en kwaliteit van de kleding staan hoog in het vaandel én ze zijn allebei niet zo van het pronken. Toch is 25 jaar Summum genoeg reden om het merk te vieren, want tegenwoordig redden niet veel merken het bijzondere jubileum. Wat maakt het merk nou zo succesvol en hoe kijken Jos en Jorien naar de toekomst?

Project X Paris: het streetwearmerk zet zijn zinnen op een omzet van 100 miljoen euro

Project X Paris, een Frans premium streetwearmerk, is het verhaal van twee broers, Jimmy en Maxime Gov, afgestudeerd aan de Centrale Supélec en het London College of Fashion. In 2015 begonnen ze samen aan een ondernemersavontuur om streetwear producten aan te bieden die "toegankelijk en democratisch zijn, maar van hoge kwaliteit, met een eersteklas niveau van creativiteit".

Item van de week: De hobo tas

Elke week licht FashionUnited een item uit in de serie ‘Item van de week’. Wat is het, waarom wil je het hebben en hoe style je het? Dit keer: de hobo tas.

Ook op de kalender deze week:

Maandag 9 tot en met zondag 15 oktober

Week van de Belgische Mode.

Donderdag 12 oktober

Perspreview ‘Is it Alive’.Textielmuseum, Tilburg, op uitnodiging.

Opening Boss winkel. Amsterdam, op uitnodiging.

Vrijdag 13 oktober

Opening tentoonstelling ‘Gedragen Verhalen’. Stedelijk Museum Breda, op uitnodiging.

Dit wordt het modenieuws