• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 43 2024

Dit wordt het modenieuws van week 43 2024

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Illustration: Jackie Mallon

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 43. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van maandag 21 oktober tot en met zondag 27 oktober.

De hoogtepunten van 080 Barcelona Fashion

De 34e editie van 080 Barcelona Fashion sluit af met de indrukwekkende 080 Reborn show, na vier dagen vol duurzaamheid, diversiteit en innovatie. Meer dan 17.500 geaccrediteerde bezoekers onderstrepen de internationale relevantie van het evenement. Dit benadrukt de groei van de mode-industrie, die 2,4 procent van het Catalaanse BBP vertegenwoordigt en meer dan 70.000 mensen in dienst heeft.

Dit jaar versterkt 080 Barcelona Fashion zijn wereldwijde uitstraling, mede door de samenwerking met Louis Vuitton als nieuwe officiële sponsor. De internationale belangstelling groeit, met professionals uit Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten die het evenement bezoeken. FashionUnited plaatst de belangrijkste momenten in perspectief.

Kingpins Amsterdam

Kingpins Amsterdam vindt plaats op 23 en 24 oktober 2024. Deze denimbeurs biedt een platform voor toonaangevende leveranciers en merken uit de denimindustrie. Het evenement is een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals die zich richten op duurzame en innovatieve denimproductie. FashionUnited volgt de beurs en zal de website bijwerken met de laatste informatie en bijzonderheden.

Carrièretip van een modeprofessional

Een tip kan de richting van iemands carrière compleet veranderen. Wat zijn de carrière-tips die modeprofessionals hebben gehad en wat voor tip hebben zij voor anderen? FashionUnited blaast deze rubriek uit het archief nieuw leven in en gaat in gesprek met een modeprofessional.

Ook op de kalender deze week:

Dinsdag 22 oktober

COS Autumn Winter persdag. Lindengracht 19, 1015KB Amsterdam (NL)

Woensdag 23 oktober

Start Lagos Fashion Week. Lagos, Nigeria. Registratie verplicht.

Woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober

Kingpins Amsterdam. Gashouder Westergasfabriek Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam (NL). Registratie verplicht.

Donderdag 24 oktober

Girls of Dust x Katie Tomlinson lancering. Leliegracht 24, 1015 DG Amsterdam (NL).

Vrijdag 25 oktober

Pers preview Diva in de Kunsthal. Kunsthal Rotterdam Museumpark, Westzeedijk 341 3015 AA Rotterdam (NL). Registratie verplicht.

Zaterdag 26 oktober en zondag 27 oktober

Sneakerness in Rotterdam. Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam (NL). Tickets vanaf 13 euro.

Dit wordt het modenieuws