• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 49 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 49 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 48. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 2 tot en met 8 december.

Tentoonstelling The Hoodie in Het Nieuwe Instituut

Vanaf 1 december opent in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, “The Hoodie”. De tentoonstelling vertelt de rol die dit controversiële kledingstuk speelt in cultuur, mode en politiek. Een verslag.

Quiz november

De maand loopt weer op zijn einde en oktober is een drukke nieuws maand geweest. Hoeveel heeft u meegepakt en kunt u zich nog herinneren? Doe deze week de FashionUnited quiz.

Ecoalf winkelopening Amsterdam

Op dinsdag 3 december opent het Spaanse kledingmerk de deuren van haar eerste winkel in Amsterdam. Ecoalf is het eerste modemerk in Spanje die B Corp is en heeft als doel om gerecyclede producten met dezelfde kwaliteit en hetzelfde ontwerp als de beste niet-gerecyclede producten te ontwikkelen. FashionUnited is bij de opening en doet verslag.

Duurzame textiel innovaties: Veganistisch cactusleer uit Mexico

Met als doel om een alternatief voor dierlijk leer te vinden, ontwikkelden Adrián López Velarde en Marte Cázarez, beiden afkomstig uit Mexico, veganistisch leer gemaakt van nopal (een cactus). FashionUnited sprak met Adrián López Velarde, vice-president van Adriano Di Marti, Desserto, die ons vertelt over het verhaal achter het veganistische leer, de eigenschappen ervan en waar het duurzame merk naartoe gaat.

Lees hier meer artikelen in de serie “Duurzame textiel innovaties” >>

5 tips om je sollicitatie te laten opvallen

Bij het solliciteren naar een baan is het belangrijk elke gelegenheid aan te grijpen om je kennis, vaardigheden en ervaring aan te tonen. Dat betekent dat je elke kans die een bedrijf je geeft moet aanpakken om jezelf te onderscheiden van de massa en succesvol te zijn in het bereiken van de volgende fase. Lange cv's en brieven zijn niet het antwoord, dus hoe val je wel op in de menigte?

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Dit wordt het modenieuws