• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 5

Dit wordt het modenieuws van week 5

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 5. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 1 tot en met 7 februarii.

Preview Trends SS2017 - Deel I: 80’s perspective

Belangrijke inspiratiebronnen voor lente/zomer 2017 in vormentaal en prints zijn de jaren 80. Lees maandag 1 februari de interactieve trend voorspelling van freelance creative consultant Philippine Kaiser voor FashionUnited.

Mode in de Media

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert dinsdag 2 februari een aantal lezenswaardige artikelen.

Reportage: trendevent Christine Boland & Monique van der Reijden

Trendforecaster Christine Boland en Monique van der Reijden hebben tijdens hun seminar in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger antwoord gegeven op de volgende vragen: Wat zijn de belangrijkste consumenten- en lifestyletrends? Wat is de design language en vormentaal die hierbij past? Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties die je niet mag missen? En waar zit de vernieuwing? FashionUnited brengt verslag uit.

Video’s van Duitse modebeurzen

Gallery Düsseldorf is nog in volle gang tot maandag 1 februari. Modevakbeurzen Panorama en Premium zitten erop. Nieuwsgierig hoe het er op de Duitse beursvloeren uitzag? Bekijk deze week dan onze video-impressies en virtuele tours.

De video’s van Nederlandse modebeurzen gemist? Bekijk hier voor de virtuele tours van de Modefabriek of de 1,5 minuut durende video van de Kleine Fabriek beursvloer .

Outspoken Conceptstore

Conceptstores schieten als paddenstoelen uit de grond. Door middel van productkeuze, interieur en sfeer veranderen de winkels een dagje shoppen in een belevenis. Inmiddels zijn conceptstores niet meer weg te denken uit de modewereld, maar door de enorme toename wordt het moeilijker om origineel en uniek te blijven. FashionUnited spreekt met verschillende winkeleigenaren over hoe zij zich profileren in een wereld vol conceptstores. In deze aflevering: Conceptstore Outspoken in Den Bosch.

Trendstop

Trendstop brengt een trendanalyse- en prognose voor FashionUnited over de belangrijke printen en patronen trends voor herfst/winter 2016-17. Lees het woensdag 3 februari.

Verder op de kalender

1 tot en met 4 februari

New York Fashion Week: Men's

1 tot en met 5 februari

080 Barcelona Fashion

2 tot en met 4 februari

Just for Him, WFC Amsterdam

3 februari

Expositie Generation 2016

3 februari

AMFI show Triptiek 2016

Dit wordt het modenieuws