• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de finalisten van de Green Carpet Talent ontwerpwedstrijd

Dit zijn de finalisten van de Green Carpet Talent ontwerpwedstrijd

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Green Carpet Talent Competition, die opkomende modeontwerpers uitdaagt om met unieke, duurzame creaties te komen, heeft zijn vijf finalisten bekendgemaakt. Aan de winnaar zal op 22 september, tijdens de Green Carpet Fashion Awards in Milaan, de The Franca Sozzani GCC Emerging Designer Award worden uitgereikt.

Uit tien semi-finalisten koos een jury, bestaande uit mode-experts zoals Camera della Moda’s voorzitter Carlo Capasa, vijf talenten. Deze creërden innovaties zoals ‘zijdebont’ gemaakt van afval-zijdegarens en voeringen gemaakt van gerecycled plastic. Onder de finalisten was de Italiaanse ontwerper Flavia La Rocca, oprichter van Flavialarocca, een merk dat zich focust op ethisch verantwoorde en duurzame praktijken. La Rocca’s stoffen zijn op natuurlijke wijze gekleurd. Ook Anyango Mpinga is één van de vijf finalisten. Deze ontwerpster omarmt het concept van circulaire mode, en maakt gebruik van circulariteit voor haar kledingstukken en accessoires. Ze maakt gebruik van zijdegarens die normaal gezien op de afvalberg zouden belanden.

De Green Carpet Talent Competition is een wedstrijd voor ontwerpers die zich bezighouden met duurzame mode. De competitie is onderdeel van de Green Carpet Fashion Awards, een Italiaanse wedstrijdshow. Deelnemers moeten duurzame creaties maken met behulp van de Italiaanse productieketen. De award wordt voor de derde keer uitgereikt.

Beeld: courtesy of the Green Carpet Talent Competition

Duurzaamheid
Green Carpet Fashion Awards