Dit zijn de genomineerden voor de LVMH Young Fashion Designer Award

Er zijn maar liefst 3 ontwerpers uit Parijs genomineerd voor de LVMH Young Fashion Designer Award. Daarnaast maken ook 5 finalisten uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan kans op de award.

De Parijse genomineerden zijn Christelle Kocher, Glenn Martens en Tuomas Merikoski. "De lijst weerspiegelt de vitaliteit van de Franse modescene en de aantrekkelijkheid van Parijs voor ontwerpers van over de hele wereld," aldus Delphine Arnault, de bedenker van de award en vicepresident van Louis Vuitton.

Dit zijn de genomineerden voor de LVMH Young Fashion Designer Award

De andere vijf finalisten zijn de Britse ontwerper Grace Wales Bonner, de New Yorkse Matthew Williams, Brandon Maxwell (eveneens uit New York), de Canadese ontwerper Veja Kruszewski en de Japanse ontwerper Hiromichi Ochiai, die ontwerpt onder de merknaam ‘Facetasm’. De winnaar krijgt een geldbedrag van 300.000 euro en een jaar lang mentorschap om diens modebedrijf naar een hogerplan te tillen.

De jury bestaat uit Jonathan Anderson (artistiek directeur van Loewe), Nicolas Ghesquiere, Marc Jacobs (creatief directeur van Louis Vuitton), Karl Lagerfeld, Kenzo-ontwerpers Humberto Leon en Carol Lim, Phoebe Philo (Celine), Riccardo Tisci (Givenchy), alsmede de adviseur van LVMH-voorzitter en CEO Bernard Arnault, Jean-Paul Claverie, en Pierre-Yves Roussel, voorzitter en CEO van LVMH Fashion Group, en Delphine Arnault.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN