• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Diverse high-street labels stoppen met gebruik van dons

Diverse high-street labels stoppen met gebruik van dons

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Verschillende ketens stoppen met het gebruik van dons in hun collecties. Ze zeiden hun medewerking collectief toe aan een exposé van PETA. Eerder stopten de labels al met het gebruik van angorawol.

Het gaat om de high-street labels Topshop, Whistles, Miss Selfridge, Warehouse en White Stuff. Ook Hobbs, Dr Martens, Oasis, Primark, Wallis, Boohoo, en Asos hebben toegezegd te stoppen met dons.

“Net zoals ze deden met de op wrede wijze verkregen angorawol, springen vooruitstrevende modelabels in op de vraag van de consumenten van vandaag, die niets te maken willen hebben met een industrie die ‘veren’ uit levende vogels trekt,” licht Yvonne Taylor, de senior manager van Corporate Projects bij de dierenrechtenorganisatie. “PETA zal blijven samenwerken met retailers in het Verenigd Koninkrijk om te stoppen met dons, en in plaats daarvan high tech synthetische fillers gebruiken die hypoallergeen, warm, ecovriendelijk en zeker vriendelijker voor vogels is.”

Het besluit van de ketens komt nadat PETA USA een video uitbracht waarin getoond werd hoe vogels op agressieve wijze geplukt werden terwijl ze nog leefden. De bedrijven waar dit gebeurde deden dit voor grote retailbedrijven. Consumenten waren verontwaardigd door de beelden en dat deed de modebedrijven besluiten om te stoppen met het gebruik van dons.

Beeld: Screenshot Youtube PETA USA

Dons
PETA