• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Doden bij brand in Indiase kledingfabriek

Doden bij brand in Indiase kledingfabriek

Door Wendela van den Broek

16 nov. 2016

Opnieuw heeft een brand in een kledingfabriek in India het leven geëist van textielarbeiders. Er vielen dertien doden en drie gewonden bij een brand in een fabriek in Sahibabad in de staat Uttar Pradesh.

De brand ontstond door een kortsluiting in een afdeling waar goedkope jassen werden gemaakt, meldt Knack.be. Blijkbaar was het schuim in de jassen zeer brandbaar en ontstond er daarom enorme rook, waardoor de arbeiders stikten en niet konden ontsnappen aan de vlammen.

Het betreft waarschijnlijk een illegale fabriek, en de eigenaars zijn direct gearresteerd wegens ‘veroorzaken van dood omwille van verwaarlozing’. Er wordt een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en de veiligheidsnormen in het gebouw.

Gevaarlijke arbeidsomstandigheden komen helaas nog veel te vaak voor in lagelonenlanden als India en Bangladesh, ondanks acties die sinds de instorting van het Rhana Plaza in Bangladesh in 2013 zijn ondernomen om de situatie te verbeteren. Eerder dit jaar zorgde een brand in een Bengaalse kledingfabriek nog voor enorme schade, hoewel er toen gelukkig niemand om het leven is gekomen.

Brand
India
kledingfabriek