• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Doe ons maar Amsterdam!

Doe ons maar Amsterdam!

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Komende zomer horen we er officieel bij : dan heeft Amsterdam haar eigen modeweek. Maar afgelopen week viel er in de hoofdstad alvast een hoop moois te zien. Na de wintershows in New York, Parijs en Milaan was het tijd voor een kleurrijke Nederlandse lente met Hollands glorie op de catwalk!

Ronald Kolk, Frans Molenaar, Mart Visser, Sheila de Vries en Monique Collignon lieten afgelopen week vooral de zomer spreken. Want hoewel wij de laatste weken zijn doodgegooid met winterkleren voor het volgende jaar, staan de Nederlanders stevig met hun benen in het heden.

Pret en kleur stonden centraal. Zo kwam hekkensluitster Monique Collignon met 'Esprit de Champagne', genoemd naar het prettig bubbelende feestdrankje. Zij toonde lichte soepele stoffen in groenen en blauwen. Kralen, pailletten en bont sierden haar creaties. En natuurlijk moet iedereen het weten als je een échte Collignon draagt; op veel van haar ontwerpen waren de initialen van de ontwerpster duidelijk leesbaar.

Felle kleuren ook bij Kolk, die van zijn collectie een ware Fiesta maakte -met bolero's!-. Molenaar zag meer in vrolijke prints. En vrolijk waren ze: de opdrukken van kindervrienden als Donald Duck. Dus wat het weer ook wordt, we zien een zonnige Nederlandse zomer tegemoet!

 

Amsterdam
Frans Molenaar
Mart Visser
modeweek
Monique Collignon
Ronald Kolk
sheiladevries