• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Doorstart Wünsche onzeker door eigendom Joop!
Doorstart Wünsche onzeker door eigendom Joop!

Fashion

Doorstart Wünsche onzeker door eigendom Joop!

Door FashionUnited

8 jan. 2002

In november jongstleden waren er reeds geruchten dat Designer Wolfgang Joop vergevorderde plannen had om 'zijn' merk Joop terug te kopen. Nu moederbedrijf Wünsche AG in staat van faillissement verkeert, is Wolfgang Joop vastberaden om zijn label waar hij ooit een veertig procents belang in had, terug te krijgen.

Samen met de Zwitserse investeerder Richard Orthmann en het Amerikaanse parfum bedrijf Coty zou de designer een bod gedaan hebben op het merk van € 38.5 miljoen, Wünsche heeft het label in 1998 gekocht voor € 76.7 miljoen.

Het besluit of de curator de Wünsche groep in haar geheel zal verkopen aan één koper, of het geheel zal splitsen, hangt mede af van aandeelhouder Orthmann die nog zo'n € 2.55 miljoen zou krijgen van Wünsche. MPC Münchmeyer Petersen & Co. GmbH zou het gehele bedrijf willen overnemen indien alle aandeelhouders akkoord gaan met een reorganisatie, maar Orthmann is de enige die daar geen interesse in heeft. Hij wil het goedkeuren indien Joop GmbH los verkocht wordt.