• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dorhout Mees opgenomen in het officiële programma van Paris Fashion Week

Dorhout Mees opgenomen in het officiële programma van Paris Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ontwerpster Esther Dorhout Mees is voor het eerst opgenomen in het officiële programma van Paris Fashion Week. Aankomende maand staat ze met haar eigen label Dorhout Meest ingepland tussen John Galliano en Givenchy.

Vorig jaar werd de collectie van Dorhout Mees voorgelegd aan het comité van Paris Fashion Week. Binnen een week hoorde ze dat ze was toegelaten tot de officiële kalender, laat de ontwerpster in een persbericht weten. De show van Dorhout Mees AW16/17 collectie 'Nubivagant' vindt plaats op 6 maart in La Maison l'Architecture.

De Nederlandse ontwerpster Esther Dorhout Mees studeerde aan ArtEZ Academie in Arnhem en werkte voor verschillende labels, zoals Bruuns Bazaar en Tommy Hilfiger. In 2010 richtte ze haar eigen label ‘Dorhout Mees’ op. Haar stijl is vrouwelijk en conceptueel, tevens wil ze graag ‘onconventionele materialen’ draagbaar maken. De fascinatie van de wisselwerking tussen lichaam en materiaal en het bedekken en bloot leggen van het vrouwelijk lichaam zijn altijd het uitgangspunt.

Dorhout Mees
Paris Fashion Week