• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dr Denim in Nederland

Dr Denim in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Zweedse jeansmerk Dr Denim Jeansmakers komt vanaf eind juli 2005 naar Nederland. Het merk werd in Augustus 2004 door twee broers opgezet en zij zijn ook de hoofdontwerpers.

De opzet van de ontwerpers is het voorzien in goede, betaalbare jeans met de nadruk op het creeren van de perfecte spijkerbroek. De dames- en herencollectie bestaat uit jeans in verschillende wassingen en modellen die allen voorzien zijn van vintage details. Het uiteindelijke doel van de collectie is om vintage denim bekend te maken bij een groter publiek.

Dr Denim Jeansmakers werkt veel met authentieke selvage denim - ook bekend als selvedge, listing of japanse denim - die geweven is met gebruik van oude pendel weefgetouwen. Hierdoor ontstaat een echte vintage textuur, met natuurlijke draai effecten en weef 'fouten'. De achterste riemlus heeft een oranjegekleurde selvage rand. Selvage denim is, door de hogere producitekosten, normaal gesproken veel duurder dan gewone denim, maar Dr Denim Jeansmakers wil een breder publiek blootstellen aan deze authentieke look. Naast de selvage stijlen biedt het merk ook flat-finish denims met een eenvoudige, schone look. Het gaat hier vooral om de wassingen en de details.

Er is niet alleen aandacht besteed aan de buitenkant van de spijkerbroeken maar ook aan de binnenkant. Die is op verschillende manieren verfraaid. Dr Denim Jeansmakers is geinspireerd door Japanse en Scandinavische denimontwerpen. Het merk biedt ook verschillende topjes. De look is overheersend vintage, met vervaagde prints en verwassen materialen. Een uitgebreid assortiment van stoffen wordt hiervoor gebruikt en de ontwerpers hebben veel aandacht besteed aan de details.

dr denim