• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Duitse kindermodebeurzen geen succes

Duitse kindermodebeurzen geen succes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het wil maar niet lukken met de beurzen voor kindermode in Duitsland. De introductie van kindermodebeurs Kid's Fashion Keulen die gepland stond voor januari wordt afgelast en ook de eerste editie van de nieuwe beurs Kingsley Kids is van de baan. Beide beurzen waren al aangekondigd voor afgelopen zomer, maar lieten toen verstek gaan wegens tegenvallende aanmeldingen. Ook nu is dat weer het geval. "Ik weet niet waar het aan ligt", zegt beursorganisator Saskia Valassis van Kingsley Kids. "Merken geven te kennen dat er veel behoefte is aan een beurs voor kindermode in Duitsland, maar uiteindelijk zijn er toch te weinig die de stap durven te zetten eraan deel te nemen."

Toch is er wel degelijk behoefte aan een goede kindermodebeurs onder Duitse retailers, denkt Birgit Muller van Paletti Collections. "Retailers in Duitsland zijn nu aangewezen op kleine regionale beurzen. Wij horen van onze klanten dat ze het jammer vinden dat er niet een goede overzichtsbeurs is voor kindermode. Daarvoor moeten ze naar de Pitti Bimbo in Italië of de Kleine Fabriek in Nederland."

Ook in het verleden is geen kindermodebeurs erin geslaagd voet aan de grond te krijgen in Duitsland. "Zelfs op de Bread & Butter in Berlijn kwam de kindermode nooit echt goed van de grond, herinnert Merel Bunnik van de Kleine Fabriek zich. "De kindermode besloeg een relatief klein hoekje." De Kleine Fabriek hoopt te kunnen profiteren van het blijvende ontbreken van goede kindermodebeurzen in Duitsland en uit te groeien tot de belangrijkste kindermodebeurs voor de West- Europese markt.

Toch geeft de organisator van Kingsley Kids nog niet op: "Deze zomer doen we een nieuwe poging, maar dan met een nieuwe insteek", zo zegt Valassis. "Er komen geen grote merken te staan, maar alleen leuke creatieve nieuwelingen. Zij zien wel het nut in van exposure op een beurs."

kindermodebeurzen duitsland