• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • DutchSpirit breidt uit naar België

DutchSpirit breidt uit naar België

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Aangezien de eerste collectie die het Nederlandse label DutchSpirit had ontworpen voor de Belgische modeketen JBC al is uitverkocht, komt er binnenkort een extra collectie uit van het milieubewuste kledingmerk. "Aanvankelijk was afgesproken dat onze tweede collectie in september of oktober bij JBC zou worden verkocht", zegt Rien Otto, directeur van DutchSpirit. "Maar gisteren kreeg ik een telefoontje met de vraag of we in augustus al konden leveren."

DutchSpirit ontwierp voor JBC een elegante, ecologische collectie die mens- en milieuvriendelijk geproduceerd is. De kleding is geproduceerd in Turkije en bestaat uit donkere en witte jeans, T-shirts, tunieken en tuniekjurken in paars, wit en bruin, waar mogelijk gefabriceerd van biokatoen. De prijzen variëren van €17,50 tot €49,90.

DutchSpirit is aangesloten bij de Climate Neutral Group, een organisatie die de CO2-uitstoot bij de productie en het transport van kleding probeert te compenseren door duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden te steunen. Het label plant in de toekomst de productie van zogenaamde 'cradle to cradle'-jeans, waarbij gebruikte exemplaren verwerkt worden tot nieuwe jeans.

DutchSpirit