De modeshow die de klap op de vuurpijl had moeten vormen van het duurzaamheidsproject Fashion & Sustainability is definitief afgelast. Dat heeft de organisatie deze week bekend gemaakt.

Eind november werd de modeshow reeds verplaatst van 10 december naar de 17e en was men op zoek gegaan naar een nieuwe - kleinere - locatie. Nu echter blijkt dat de Nationale Jeugdraad, initiatiefnemer van het project, niet voldoende sponsors heeft kunnen aantrekken en dat er nagenoeg geen schriftelijke toezeggingen van deelnemers of organiserende partijen waren, wat leidde tot een onaanvaardbaar financieel risico. Ook de hoop die gevestigd was op de NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) bleek ijdel toen een subsidieaanvraag onlangs werd afgewezen.

Tijdens het mode-evenement wilde de organisatie een unieke collectie te tonen, gemaakt van biologisch geteeld katoen en andere vernieuwende duurzame textielsoorten om zo de vooroordelen over geitewollensokken en de saaie eco-look uit de weg ruimen. Alle inspanningen lijken echter niet helemaal voor niets geweest. Want hoewel deelnemende opleidingen het mode-evenement niet konden inpassen in hun onderwijsprogramma's hebben zij wel toegezegd in de toekomst met het onderwerp aan de slag te willen gaan. Ook zal de presentatie van de CD-ROM van studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam, die gepland stond tijdens de modeshow, nog wel plaatsvinden. Deze presentatie is uitgesteld tot eind januari.

 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN