• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • ECAP: nieuw Europees project voor duurzamere productieketen

ECAP: nieuw Europees project voor duurzamere productieketen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

De Britse milieuorganisatie Waste & Resources Action Programme (WRAP) heeft het European Clothing Action Plan (ECAP) gelanceerd, een nieuw project om de ecologische voetafdrukken van de kledingindustrie in de Europese Unie te verminderen. Er is 3,6 miljoen euro beschikbaar gesteld om een duurzamere productieketen te creëren. Dat meldt nieuwssite Duurzaam Bedrijfsleven.

Het ECAP initiatief heeft als doel alle schakels in de modeindustrie aan te sporen om op een duurzamere manier te werk te gaan, fabrikanten te laten focussen op een langere levensduur van kleding en consumenten daarmee te stimuleren om minder te kopen. WRAP werkt in het driejarige pilotproject samen met verschillende organisaties, retailers, fabrikanten en consumenten om de kledingafvalberg jaarlijks met 90.000 ton te verkleinen. Deelnemende organisaties Rijkswaterstaat, de Europese non-profitorganisatie Made-By, recyclingcentrum London Waste and Recycling Board en het Deense Fashion Instituut maken samen 3,6 miljoen euro vrij voor het project.

“Het vinden van duurzame manieren om te werken met textiel kan enorme voordelen opleveren, op zowel economisch als ecologisch gebied,” zegt Liz Goodwin, CEO van WRAP, in een verklaring. “We zijn erg verheugd het project te leiden en ik ben ervan overtuigd dat convenanten en campagnes met partijen in heel Europa onze expertise naar een hoger niveau kunnen tillen.”

ECAP is vorige maand gestart en loopt tot en met maart 2019. Momenteel loopt het project in onder andere Nederland, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië en Italië. Volgens betrokken partijen zijn er al plannen voor uitbreiding naar andere Europese landen en Azië.

Duurzaamheid
ecap
WRAP