Ecco lanceert Apparition: transparant en waterproof leer

Ecco heeft een bijzondere nieuwe leersoort ontwikkeld: Apparition. Het leer is transparant, maar tegelijkertijd ook waterdicht. Het innovatieteam van Ecco werkte drie jaar aan het product.

De nieuwe leersoort is het resultaat van onderzoek naar oude technieken in combinatie met moderne industriële toepassingen. Het Apparition leer is zacht en transparant koeienleder, dat ‘buigzaam, sterk en gemakkelijk te verwerken is’. Daarnaast beschermt het tegen water.

Ecco lanceert Apparition: transparant en waterproof leer

Het was al eerder mogelijk om transparant leer te maken, maar dat had één probleem: het mocht niet nat worden. Daarnaast was het leer keihard, als perkament. Maar nu heeft Ecco een soepele, transparante en waterdichte leersoort op de markt gebracht. Het innovatieteam van Ecco Leather deed drie jaar onderzoek naar het nieuwe materiaal, waarbij oude Egyptische en Griekse zonne-technieken werden bestudeerd.

Ecco lanceert Apparition: transparant en waterproof leer

“De techniek om het leer zacht te houden is natuurlijk een handelsgeheim,” zegt Sruli Recht, creatief directeur en leider van het Ecco Leather project. “Het ontstond vanuit de uitdaging om de esthetiek van leer opnieuw te bekijken, op zowel visuele eigenschappen als de aanraking. We vroegen onszelf: wat zou de heilige graal van leer zijn?’ Ik zou zeggen dat dat het creëren van een futuristisch materiaal is, met dezelfde eigenschappen die we nu kennen, liefhebben en vereisen van leer. Dat doel werd transparant leer.”

Ecco lanceert Apparition: transparant en waterproof leer

Ecco ontwikkelt eerste transparante en waterproof leersoort: Apparition

“We zijn erg geïnspireerd door andere ontwerpers en leerlooierijen in wat zij in de afgelopen jaren hebben bereikt op het gebied van transparante en doorschijnende leersoorten. Maar het was ons streven om concrete manieren te identificeren, waarmee we onze rijke looierervaring konden combineren met de kracht van onze state-of-art Research en Design Faculteit in Nederland, om de technologie verder te brengen en praktische problemen op te lossen, zoals flexibiliteit van leer en de mogelijkheid om nat te worden.”

Ecco lanceert Apparition: transparant en waterproof leer

Het Apparition leer heeft naast de bijzondere eigenschappen ook een bijzondere look; het oogt wat gekreukt. Inmiddels experimenteert Ecco op toepassingen van de nieuwe leersoort in het ontwerpen van kleding en schoenen. “Het proces na het creëren van een nieuw materiaal, een nieuwe leerklasse eigenlijk, is het ontwikkelen van objecten en laten zien wat het kan doen en dat te presenteren als een verhaal: hoe het beweegt, hoe het buigt, hoe het voelt, " aldus Recht. “Apparition is zo’n fascinerend en innovatief materiaal om mee te werken.”

De speciaal ontworpen items, zowel schoenen als kleding, zijn uitgevoerd in verschillende kleuren: amber, groen, zwart, oranje, grijs en rood. Ecco Leather: “Theoretisch gezien is iedere kleur mogelijk.”

Ecco lanceert Apparition: transparant en waterproof leer

Marlie Louwers, Head of Brand Management van Ecco Leather laat aan FashionUnited weten: “We hebben al veel reacties gekregen op Apparition en het wordt goed opgepakt.” Over mogelijke nieuwe klanten wil ze nog niets zeggen. “Het product wordt nu verder ontwikkeld.”

Beeld: Ecco Leather

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN