• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • EDI voor Puma sokken

EDI voor Puma sokken

Door FashionUnited

23 okt. 2006

Met de licenties voor de sokken van internationale A-merken als Puma en Marc O´Polo heeft Dobotex een sterke marktpositie in de beenmodebranche opgebouwd: een jaarproductie van circa 65 miljoen paar sokken.

De ontwikkeling, verkoop en distributie worden vanuit het hoofdkantoor aangestuurd, de productie vindt plaats in Turkije en het Verre Oosten. Met 120 sales representatives binnen en buiten Europa staat er een stevig internationaal netwerk waarmee niet alleen de Europese key retailers maar ook de zelfstandige detailhandelaren bereikt worden.

Dobotex is een strategisch partnership met FashionUnited eBusiness te Almere aangegaan, teneinde bestaande processen tussen Dobotex en haar klanten te optimaliseren, alsmede nieuwe business modellen met die klanten optimaal te kunnen ondersteunen.

Als oplossing wordt de eBusiness Suite van FashionUnited ingezet (EDI messaging in service, CatalogManager, diverse sales monitors en de TradeManager) waarmee invulling gegeven kan worden aan de uitdagingen en ontwikkelingen die Dobotex voor ogen ziet:

* Dobotex en haar klanten hebben een gezamenlijk belang bij de optimalisering van de bedrijfsprocessen binnen de keten. * Ketendenken leidt tot vernieuwende business modellen, waar concession, vendor managed inventory en shop-in-shop voorbeelden van zijn. Inzage in en analyse van doorverkoopcijfers vanaf de diverse winkelvloeren is daarbij van cruciaal belang. * De 'winners' in de markt zorgen ervoor dat zij hun bedrijfsprocessen elektronisch aansluitbaar maken op de bedrijfsprocessen van hun business partners. * Dobotex zal in staat zijn om op een flexibele wijze elektronische berichten uit te wisselen tussen haar back office systeem en de back office systemen van haar business partners, in binnen- en buitenland. * Dobotex zal te allen tijde betrouwbare (one version of the thruth) én accurate (voldoende gedetailleerd) product informatie op SKU niveau beschikbaar kunnen stellen aan afnemers over de gehele wereld.

In juni 2007 verhuist Dobotex haar logistieke operatie met ruim 80 medewerkers van Den Bosch naar een nieuw te ontwikkelen locatie in Tilburg.

Met de verhuizing, het eBusiness partnership en de sterke licenties is Dobotex klaar voor verdere expansie.