• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Edited: Militaire invloeden, de cowboylaars en neon: dit zijn de mannenmodetrends AW19-20

Edited: Militaire invloeden, de cowboylaars en neon: dit zijn de mannenmodetrends AW19-20

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De presentaties van de mannenmodeweken herfst/winter 2019 zijn afgerond. Marktonderzoeksbureau Edited maakte de balans op en verzamelde de grootste trends die we volgend herfst- en winterseizoen mogen verwachten. FashionUnited deelt ze hier.

De grootste mannenmodetrends herfst/winter 2019 gezien op de Parijse modeweek

Logo’s en slogans regeren nog steeds op de catwalk, schrijft Edited, zo ook op die van Parijs Fashion Week. Balmains Olivier Rousting liet middels zijn slogan ‘You only show my story, not my name’ blijken dat de ontwerper wel degelijk nadenkt over het verhaal achter de slogans die hij op de kleding plaatst.

Naast slogans waren kledingstukken met militaire invloeden op de Parijse modeweek herfst/winter 2019 een grote trend. Er kwamen veel legerbroeken en vesten met opbergruimte, opzichtige grove ritsen en andere hardware zoals brede banden, voorbij.

Ook voor streetwear is er nog steeds ruimte. En dan met name streetwear in combinatie met de eerder genoemde ‘militaire trend’. De mannencollectie van Louis Vuitton is een goed voorbeeld hoe de militaire trend vertaald kan worden naar een optimistische streetweartrend

Trendkleuren herfst/winter 2019

Het was een explosie van kleur tijdens Paris Fashion Week, met als uitzondering de volledig witte outfits van Off White, Raf Simons en Berluti. Fluorescerende neons waaronder geel, limoengroen en oranje domineerden de catwalk en werden vooral gebruikt voor bovenkleding.

De grootste mannenmodetrends herfst/winter 2019 van Milaan Fashion Week

De universiteitscampus, zo omschrijft Edited de trend die is afgeleid van de streetwearmode. Denk aan puffer coats en oversizede hoodies met verschillende lagen T-shirts eronder.

Zware leren laarzen, metalen hardware: punk en rebelse esthetiek is terug op de modeweek in Milaan, is Edited van mening. Daarnaast is er ruimte voor het op maat gemaakte mannenpak, zoals gezien bij Dolce & Gabbana. De prints die de man volgens het onderzoeksbureau volgend winterseizoen gaan dragen zijn ruiten en barok.

MFW AW2019: kleuren

Fluorescerende kleuren stalen volgens Edited de show in Milaan. Versace koos voor knallend geel en roze. De kleur rood, van diep tot aan helder rood, werd door modehuizen vooral voor de outerwear en truien gebruikt. Ook de kleur paars bleek populair te zijn in Milaan.

De grootste mannenmodetrends herfst/winter 2019 gezien op Londen Fashion Week

Net als bij de vrouwenmode is de cowboy-trend een van de grootste trends bij mannen, maar dan wel met een moderne twist, zo schrijft Edited. Ontwerpers, waaronder Astrid Anderson en Bobby Abley, lieten op de Londen Fashion Week zien wat accessoires kunnen doen voor de man en introduceerde de hoed. De cowboylaars is zowel voor mannen als voor vrouwen volgend seizoen een hit.

Ook de Londenaren zijn overtuigd van de militaire trend. De modemerken op de LFW presenteerden volgens Edited dikke katoenen stoffen in de kleuren kaki, verkleurd oranje en zand. Edited noteerde dat er een overvloed aan technische jassen en jacks werden gepresenteerd waaronder klassieke parka’s en ski-jassen voorzien van futuristisch en asymmetrische details.

De trendkleuren van LF AW19

Net als op de Milaan Fashion Week regeerde de fluo-kleurtrend op de Londen Fashion Week herfst/winter 2019. Edited adviseert door trend gedreven retailers om de kleuren lime en neon geel in te kopen. De kleuren donkerblauw, espresso bruin en kaki waren prominente kleuren voor de ‘werkkleding’ en kleding met militaire invloeden. Een vervaagde oranje-kleur en een aanwezig rood werden door ontwerpers zoals Iceberg en Christopher Raeburn ingezet voor hun technische outerwear.

Beeld: Christopher Raeburn

Meer over mannenmodetrends: Fashion Week: herenmode herfst/winter 2019

Herenmode
Herfst/Winter 2019
Londe Fashion Week fall winter 2019
Londen Fashion Week
Londen Fashion Week fall/winter 2019
Menswearcatwalkseason
Milan Fashion Week
Modetrends
trendkleuren