• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Een dag minder voor New York Fashion Week

Een dag minder voor New York Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het programma van New York Fashion Week wordt een dag ingekort. Dat heeft The Council of Fashion Designers of America (CFDA) besloten. De New Yorkse modeweek sluit nu af op woensdag 6 september om 18:30 uur.

Reden is dat veel bezoekers, voornamelijk inkopers, stylisten en pers, het amper nog lukt om alle shows te bezoeken. Waar het evenement vroeger gecentreerd in Bryant Park werd gehouden, zijn de shows nu verspreid over de grote stad, waardoor het meer tijd en energie kost om shows te bezoeken. Tevens kiezen steeds meer labels ervoor om hun shows voorafgaand aan de modeweek te houden. Officieel duurt New York Fashion Week van donderdag tot donderdag, maar inmiddels zijn er steeds meer labels die hun collecties op woensdag of zelfs dinsdag al presenteren.

Het officiële programma is nog niet bekend, maar diverse labels hebben al laten weten niet aanwezig te zijn bij de New Yorkse modeweek. Zo showt Proenza Schouler haar SS18-collectie in Parijs in september, en ook Rodarte wijkt uit naar de Franse hoofdstad.

Het is niet voor het eerst dat een modeweek ingekort wordt; Amsterdam Fashion Week leverde tijdens de januari ook een dag in. “Vijf dagen duurde te lang,” vertelde creatief directeur Iris Ruisch destijds aan FashionUnited.

Beeld: Jonathan Simkhai september 2016 / NYFW Facebook

New York Fashion Week