• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eerste Blik New York Fashion Week Voorjaar Zomer 2020

Eerste Blik New York Fashion Week Voorjaar Zomer 2020

Door Trendstop

18 sep 2019

Mode

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de top designercollecties van New York Fashion Week.

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de nieuwste collecties uit de New York Fashion Week evenementen. Diversiteit, duurzaamheid en gelijkwaardigheid waren de kenmerken van veel van de NYC-presentaties met een minimalistische, doelmatige esthetiek die lange levensduur en bewuste consumptie benadrukt. De werkende vrouw vormde de inspiratie voor ontwerpers die rekening hielden met de eisen van het dagelijkse bestaan en de balans tussen werken en leven van hun klanten, alsmede hun impact op het milieu. Ons uitgebreide mondiale catwalk verslag en de bijbehorende trendbeelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de beste beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de top collecties uit New York tot nu toe. 3.1 Phillip Lim maakte gebruik van geüpcyclede stoffen om de waarden van zijn merk die aanvankelijk in de Resort collectie voorkwamen te versterken, terwijl zowel Tibi als Proenza Schouler zich richtten op de eisen van het drukke leven waarmee de moderne vrouw geconfronteerd wordt waarbij gewilde, trendy stukken voorzien zijn van dagelijks comfort en bruikbaarheid.

3.1 Phillip Lim

Phillip Lim maakte met zijn SS20 show weer gebruik van de co-ed opzet en concentreerde zich op slimme maatwerk experimenten die praktische accessoire details introduceerden. Hij creëerde daarmee nieuwe hybride stukken waar de drager mee spelen kan, afneembare capuchons en sjaal-achtige stukken die om de schouders gewikkeld kunnen worden die een onconventioneel maar toegankelijk element toevoegen aan halflange rokken, blazers met uitsparingen en pakken.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: 3.1 Phillip Lim, allen Voorjaar/Zomer 2020.

Tibi

Het signatuur van Tibi is draagbaarheid met een speelse draai en dit seizoen bood ontwerpster Amy Smilovic een creatieve interpretatie van gemakkelijk draagbare stukken waarbij zij hedendaags zakelijk maatwerk combineerde met sportieve cargobroeken en gebleekte T-shirts. Blazers met afgeronde schouders en zacht afgeronde broekspijpen creëerden een zeer hedendaags silhouet, terwijl de extreme verhoudingen en harde lijnen van voorgaande seizoenen vermeden werden.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Tibi, allen Voorjaar/Zomer 2020

Proenza Schouler

Balans creëren in de zakelijke garderobe van hun klanten was van groot belang voor de ontwerpers van Proenza Schouler, Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Gestructureerde stukken werden verzacht door middel van draperende stukken stof, terwijl sterke jaren tachtig silhouetten gecombineerd werden met collaboratieve Birkenstock sandalen, gympen en wijdvallende jassen voor maximaal comfort en gemak.

Images courtesy of Trendstop, left to right: Proenza Schouler, all Spring/Summer 2020

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Pre Fall 2019 Key Themes Directions rapport van Trendstop, met alle onmisbare designerthema’s voor het pre-fall seizoen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

NEW YORK FASHION WEEK
spring/summer 2020
SS20
Trends
TRENDSTOP