Waar de meeste modelabels hun merk uitbreiden met lederwaren, interieurartikelen of cosmetica, pakt de Italiaanse juwelier Bulgari het wat grootser aan. Letterlijk grootser. Deze week heeft Bulgari laten weten dat eind 2003 de eerste in een keten van vijf-sterren hotels zal openen. Het eerste Bulgari-hotel komt in Milaan en heeft 58 kamers.

In februari van dit jaar sloot Bulgari een overeenkomst met de hotelketen Marriott International om luxe-hotels te exploiteren onder de Bulgari merknaam. Bulgari gaat gedurende de komende vijf jaar zeven hotels openen in evenzoveel wereldsteden. Directeur Francesco Trapani: "Tussen 2003 en 2008 willen we zeven vijf-sterren hotels openen in Rome, Milaan, Parijs, Londen, Tokyo en New York. Momenteel zijn we daarvoor op zoek naar unieke locaties."

Bulgari heeft laten weten dat het slechts "een klein bedrag" zal investeren in meubilair voor de hotels. Marriott draagt zorg voor de hotel-service. Volgens Bulgari zal de investering niet boven de 70 miljoen euro uitkomen. Een kamer in het Bulgari-hotel gaat ongeveer 600 euro per nacht kosten. Bulgari heeft momenteel een jaaromzet van ongeveer 770 miljoen euro en opereert vanuit 170 winkels in de hele wereld.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN