• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eerste Nederlandse Nail Art Kampioenschap groot succes

Eerste Nederlandse Nail Art Kampioenschap groot succes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het eerste Nederlandse Nail Art Kampioenschap, gehouden op 18 maart, is een groot succes geworden. Deze creatieve wedstrijd werd gehouden tijdens Beauty Trade Special in de Utrechtse Jaarbeurs, de vakbeurs voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en voetverzorgers. Nagelstyliste Wendy Verharen van nagelstudio 'Art of Beauty' uit Heeze won de eerste prijs: een prachtige bokaal en ƒ500,-.

Het vakblad Prof Nail organiseert al jaren de wedstrijd Nail Design: het maken van de mooiste, natuurlijk ogende kunstnagels. Nu Nail Art, het aanbrengen van versieringen op (kunst)nagels, een echte trend geworden is, werd het tijd voor een aparte wedstrijd. De zestien deelneemsters hadden elk een eigen model meegenomen. Ze hadden 2,5 uur de tijd voor een draagbare, commercieel haalbare nail art met het vooraf opgegeven thema 'Lente'.

De wedstrijd werd gewonnen door Wendy Verharen-Isbouts. Zij was zowel technisch als creatief de beste. Haar abstracte Glass Design nagels met blauw, groen, goud, glitters en een toefje oranje kregen alle lof van de jury. Tweede werd Ilse Wijgergangs en derde Suzanne van der Kooy Zij vertegenwoordigen Nederland bij de Internationale Nail Art Kampioenschappen, op 6 mei 2001 tijdens de vakbeurs Hair & Beauty in Frankfurt. Het thema van de wedstrijd daar is 'Europa'.

Het eindresultaat werd door de deskundige jury beoordeeld op werkwijze, creativiteit, vertaling van het thema, kleurstelling en totaalbeeld. De vakjury bestond uit schoonheidsspecialiste en kunstenares Nienke van der Kooi, modeontwerpster Hester Salman en de nail art docenten Renata Versteeg, Gaby van der Putte en Anneke van der Sar.

De wedstrijd werd georganiseerd door het vakblad Prof Nail, in samenwerking met de Jaarbeurs en ondersteund door de The Beauty Company uit Veldhoven, Mey Liang Nails & Cosmetics uit Soesterberg en Nail Line uit Eindhoven. Het evenement, professioneel gepresenteerd door Sanna Jonkhart, trok opvallend veel publiek.

nail art