• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Global Brands Group brengt Katy Perry schoenenlijn

Global Brands Group brengt Katy Perry schoenenlijn

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Popzangeres Katy Perry heeft een schoenenlijn gelanceerd. De Amerikaanse heeft, in samenwerking met Global Brands Group, een kleurrijke collectie ontworpen bestaande uit verschillende sandaaltjes, sneakers, stiletto’s en pumps. Perry’s collectie werd deze maand gelanceerd op de New Yorkse vakbeurs FFANY (Fashion Footwear Association of New York), meldt Women’s Wear Daily (WWD).

”Het is altijd een creatief doel van mij geweest om een bijdrage te leveren op het gebied van betaalbare mode,” liet Perry aan WWD weten. “Het lanceren van een schoenencollectie voelde als een natuurlijke eerste stap.” Naar eigen zeggen heeft de zangeres jarenlang onderzoek gedaan naar mogelijkheden, en vond zij in de Global Brands Group de meest geschikte partner. Het Amerikaanse bedrijf, dat licentiehouder is van onder andere Juicy Couture, JLO by Jennifer Lopez en Spyder, heeft volgens de popster de middelen en het bereik om haar ideeën “tot leven te brengen”.

De zangeres, die bekendstaat om haar kleurrijke en opvallende kledingstijl, heeft voor haar collectie onder andere gebruik gemaakt van materialen als vinyl en perspex. Consumenten kunnen in ieder geval schoenen verwachten in metallic kleuren en met bloemenprints.

”Katy Perry is niet alleen één van de grootste muziek-iconen van tegenwoordig, maar ze is daarnaast ook een ongekend getalenteerd en creatief persoon met een stijl en zelfvertouwen die veel vrouwen aanspreekt,” lichtte Global Brands Group Chief Marketing Officer Jason Rabin toe.

De collectie die Perry heeft ontworpen zal vanaf dit najaar worden verkocht bij retailers, e-tailers en warenhuizen. Namen zijn nog niet bekend gemaakt. Prijzen van de schoenen zullen variëren van 59 dollar (52 euro) tot 299 dollar (265 euro). Overigens is het niet de eerste keer dat Perry een eigen productlijn op de markt brengt. In 2010 lanceerde ze haar eerste parfum, Purr, waarna verschillende andere geuren volgden. In april van dit jaar debuteerde ook de make-up lijn ‘Katy Kat Collection’ in samenwerking met het merk CoverGirl.

Beeld: Katy Perry Facebook

Global Brands Group
Katy Perry