• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eindelijk overeenstemming nieuwe CAO confectie

Eindelijk overeenstemming nieuwe CAO confectie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondernemersorganisatie Modint en bonden van werknemers hebben deze week een doorbraak bereikt in een nieuwe CAO. Nadat de onderhandeling hierover sinds vorig jaar zomer in een impasse verkeerden, zijn beide partijen in december opnieuw om de tafel gaan zitten. Deze week is eindelijk een positief resultaat behaald en een nieuwe CAO confectie overeengekomen. Modint liet dinsdagavond weten dat het eindbod dat de ondernemersorganisatie in december deed is geaccepteerd.

De looptijd van de nieuwe arbeidsvoorwaarden-CAO bedraagt 24 maanden en gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 mei 2002. Salarissen worden per 1 januari 2003 met 3% en per 1 november 2003 met 2,25% verhoogd. Verder is overeengekomen dat vanaf 1 januari 2004 voor de individuele werkgever de mogelijkheid bestaat om, in plaats van het toepassen van de in artikel 36 van de CAO opgenomen zogenaamde wachtdagenregeling, onder nader door de VCI vast te stellen voorwaarden en afhankelijk van het ziekteverzuim in de individuele onderneming, de loondoorbetaling onder voorwaarden te beperken.

In de nieuwe CAO-overeenkomst is verder opgenomen dat de werknemer vanaf 1 maart 2003 recht heeft op 10 dagen zorgverlof. De eerste vijf dagen van een dergelijk verlof geschieden tegen doorbetaling van 70% van het loon, waarna dit recht verlengt kan worden met vijf dagen onbetaald zorgverlof. Beide partijen zijn akkoord gegaan met de hoofdlijnen van de prepensioenregeling en de hiermee samenhangende overgangsgarantieregeling, welke per 1 juli 2003 van kracht wordt. Voorts blijft de bijdrage voor het Sociaal Fonds voor de Confectie-Industrie gehandhaafd op 1,15%, inclusief de bijdrage kinderopvang van 0,3%. Hiervan komt 1% voor rekening van de werkgever en 0,15% voor rekening van de werknemer.

MODINT