• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Elbrina breidt uit in badmode

Elbrina breidt uit in badmode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Elbrina heeft een meerderheidsbelang verworven in Centre Court Fashion (CCF) en breidt daarmee haar activiteiten uit in het badmodesegment. Elbrina, opgericht in 1938 en gevestigd in Geldermalsen, is lingerieproducent en inmiddels marktleider in Nederland met de merken After Eden, Dress Code en Elbrina. Onlangs is daar de grote matencollectie Beautifull aan toegevoegd.

 

CCF is opgericht in september 2003 en heeft een doorstart gemaakt met een aantal merken uit het faillissement van Iduna uit Uden, te weten; Nickey Nobel, Wings en Catamar. Afgelopen jaar introduceerde CCF de subcollectie Felice by Nickey Nobel. Daarnaast heeft CCF onlangs de licentie verworven van een ‘Extreme Sport'-merk: XO2.

Elbrina directeur Gerrit van Helden sr. omschrijft de deal als een perfecte match. Het persbericht meldt dat Elbrina al geruime tijd verder wilde uitbreiden in het badmodesegment, maar dat deze plannen werden uitgesteld door de groei van haar activiteiten in lingerie. “Toen de mogelijkheid zich voordeed om een meerderheidsbelang in CCF te verkrijgen ging de lang gekoesterde wens van Elbrina in vervulling. Beide bedrijven vullen elkaar op verschillende gebieden perfect aan en dus kan gesproken worden van een sterk partnerschap.”

“CCF kan in de nieuwe situatie gebruik maken van de bestaande verkoop- en distributiekanalen op de buitenlandse markten en van de bestaande productiefaciliteiten van Elbrina. Daar staat tegenover dat Elbrina door het meerderheidsbelang in CCF, nu alle knowhow op het gebied van badmode in huis heeft gehaald. De nieuwe samenwerking biedt veel voordelen op het gebied van inkoop, productie en kwaliteitscontrole. Waardoor veel kosten efficiënter gewerkt kan gaan worden,” zo wordt gemeld.

De overeenkomst werd begin juli gesloten, maar Elbrina stuurde deze week pas het persbericht uit.


Elbrina