• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Elle prijst stylingtalent

Elle prijst stylingtalent

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Meriam Limon is verkozen tot meest getalenteerd modestyliste. De Stylist Award, een wedstrijd georganiseerd door tijdschrift Elle, werd donderdagavond uitgereikt in de Koepelkerk in Amsterdam. De redactie van het tijdschrift is van mening dat er al genoeg wedstrijden zijn voor ontwerpers. "In Elle laten wij iedere maand zien hoe belangrijk styling is en wat je ermee kunt doen," zei hoofdredactrice Cécile Narinx.

Vijf veelbelovende stylisten kregen van Elle tien basisstukken (zoals een spijkerjack, joggingbroek, tas, zonnebril, lingeriesetje, zwart jurkje etc.), vijf modellen en een thema. Hiermee moesten zij op een originele en vernieuwende manier vijf creaties op een catwalk presenteren. Deelnemers Meike Beckers, Meriam Limon, Equilline van Dooren, Inge de Lange en Patrick van Timmeren kregen slechts drie weken de tijd om zich voor te bereiden. "Heel erg kort," zegt Cara Schiffeler, chef-mode bij Elle, "vooral als je bedenkt dat zij in die korte tijd ook een hele catwalkpresentatie in elkaar moesten zetten. Dat is een enorme klus."

Meriam Limon heeft haar thema 'exotische folklore' volgens de jury het meest creatief uitgewerkt en daarop ook haar eigen stempel weten te zetten. Het resulteerde in een kleurrijke groep, waarin zowel folkloristische borduursels waren terug te zien als exotische verentooien.

De Stylist Award was niet de enige prijs die Elle uitreikte. Het tijdschrift heeft Carice van Houten uitgeroepen tot meest stijlvolle Nederlandse celebrity. Vooral het feit dat de actrice zonder de hulp van een persoonlijke stylist goed stijlen kan mixen en er altijd verrassend en vrouwelijk uitziet wordt door de redactie gewaardeerd. Van Houten treedt in de voetsporen van presentatrice Wendy van Dijk die vorig jaar deze Personal Style Award in de wacht sleepte. Van Dijk werd gekozen door de lezeressen van het blad. Dit jaar heeft de redactie ervoor gekozen om de jurering zelf ter hand te nemen.

De Personal Style Award is de enige prijs die de Nederlandse Elle vorig jaar ook uitreikte. In september 2004, toen de vorige Elle Style Awards werden uitgereikt, werden negen awards toegekend voor o.m. de beste fotograaf, visagist, aanstormend ontwerptalent, innovator en het beste model. De stylist die toen werd bekroond, Bonnie Orleans Voss, zit echter al jaren in het vak. De avond werd afgesloten met de toekenning van een bElle of the Ball Award aan de mooist geklede vrouw van het feest. De toekenning van de Elle Style Awards was dit jaar onderdeel van het programma van de Amsterdam International Fashion Week welke nog tot 30 januari duurt.

Elle Style Awards