Enorme groeikansen voor online markt België

Vandaag presenteert de Ecommerce Foundation een rapport over de online retailmarkt in België. Online retail blijft maar groeien; de Belgische e-commerce markt steeg in 2015 met maar liefst 34,2% naar een omzet van €8.2 miljard. Het rapport brengt de laatste cijfers, trends én ontwikkelingen gedetailleerd in beeld en is voor iedereen kosteloos te downloaden. Een must-read voor iedere ondernemer die in België zakendoet. Zo vind je de laatste B2C e-commerce omzetcijfers, het aantal Belgen dat online winkelt, over de grens online aankopen doet of via een mobiel apparaat. Interviews met experts en handige tips en tricks voor online ondernemers maken dit rapport zeer waardevol.

In de afgelopen jaren bracht de Ecommerce Foundation met succes landelijke en regionale rapporten uit. De status van de e-commerce markt in een specifiek land of een gehele regio wordt per rapport gedetailleerd in beeld gebracht. Dit rapport over de Belgische online markt is het tweede in een reeks van landen die in 2016 belicht worden.

De infographic geeft de belangrijkste cijfers over het online koopgedrag van de Belgen goed weer. De link naar het rapport vind je hier.

Het eerstvolgende rapport vanuit Ecommerce Foundation komt op 21 april 2016 uit. Hierin worden de e-commerce cijfers van de Verenigde Staten bekend gemaakt.

Officiële partner van dit rapport is BeCommerce, de Belgische vereniging van bedrijven actief in verkoop op afstand, via internet, en daarmee alle vormen van e-commerce.

De missie van de Ecommerce Foundation is om internationaal mensen verder te helpen met e-commerce dankzij onderzoek, benchmarks en het delen van kennis.


 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN