• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Erke komt naar Nederland

Erke komt naar Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na Li-Ning staat een tweede sportmerk uit China op het punt de Nederlandse markt te betreden. Erke hoopt op die manier zijn ambitie om het grootste sportmerk ter wereld te worden te verwezenlijken. Het bedrijf Princess Sports uit Den Helder wordt verantwoordelijk voor de import van het merk vanuit China en de distributie in de Benelux.

'Going global, to be no1', zo meldt het Chinese sportmerk Erke ambitieus op zijn website. In China is het zeven jaar oude merk na Li Ning de grootste in sportkleding en -schoenen. Het bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de productie van de kleding en sportartikelen en brengt vier collecties per jaar uit.

Het merk staat erom bekend dat het gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Om een voorbeeld te geven: Erke maakt ook kleding voor astronauten. Huib Broeke, eigenaar van Princess Sports, is dan ook niet bang voor de slechte reputatie die China geniet op het gebied van kledingkwaliteit: "Kleding van Erke doet kwalitatief niet onder voor grote Westerse merken. Prijstechnisch is het merk echter interessanter omdat we geen dure sponsorcontracten hebben met beroemde sporters," zo legt hij uit.

Erke wordt niet alleen verkocht in China, maar ook in veel andere landen. "Eigenlijk is het alleen in Europa en Noord Amerika nog niet te koop," vertelt Broeke. "Voor die markten moesten de collecties eerst goed worden aangepast. De westerse maatvoering is tenslotte heel anders en ook in de samenstelling van de collectie zijn er aanpassingen gedaan."

Het grootste verschil met China is de manier waarop het merk verkocht gaat worden. "In China wordt eigenlijk alles verkocht in monobrand stores, maar in Europa zijn nog gewoon sportzaken waar allerlei verschillende merken te vinden zijn. Daar passen we onze verkoop op aan, klanten zullen niet snel naar een winkel gaan van een merk dat ze nog niet kennen." Het merk zal voorlopig dan ook geen eigen winkel openen, zoals Li Ning wel probeerde. Het eerste filiaal van dat merk is inmiddels gesloten.

Komende maand verwacht Broeke de collectie van Erke in Nederland. "Het is een uitgebreide collectie, je kunt er bijna twee sporthallen mee vullen." Als het zover is, zal hij contact leggen met de sportdetailhandel om het merk te presenteren.

erkesports