• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Erny van Reijmersdal naar showroom in WFC

Erny van Reijmersdal naar showroom in WFC

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Erny van Reijmersdal zal vanuit een nieuw te bouwen showroom op de tiende verdieping van de eerste toren in het World Fashion Centre zijn collecties gaat presenteren.

Een reis door de tijd en door continenten inspireerde Erny van Reijmersdal voor zijn eerste collectie onder eigen naam. Erny van Reijmersdal sloot de academie voor beeldende kunsten succesvol af en begon zijn creatieve weg als beeldend kunstenaar. Aansluitend was hij een kleine twintig jaar mede verantwoordelijk voor de collecties van Pauw . Met zijn eigen collectie geeft hij een duidelijke visie op de vrouwenmode voor voorjaar- zomer 2005.

Compromisloos en gedreven ontworpen voor een vrouw die zichzelf, ongeacht haar leeftijd, intelligent en modern weet te presenteren. Luxor in de jaren '20, het Cannes van de jaren '30 en Marrakech in de sixties. Het zijn de klassieke, filmische tijdsbeelden die een invulling geven aan traditionele thema's als koloniaal, maritiem en etnisch.

De collectie is opgebouwd als een complete garderobe. In de breedte verdeeld over de verschillende thema's, waarbij elk thema nog eens is onderverdeeld in 'Upperdeck' en 'Underdeck'. Met andere woorden, voor elke gelegenheid tijdens een imaginaire reis is er een passende outfit samen te stellen, inclusief bijpassende accessoires. Bovendeks staat voor 'clean sophisticated' waar benedendeks voorziet in 'doorleefd casual'. Het unieke van de collectie zit echter in het mixen van de verschillende niveaus. Nog actueler wordt het wanneer ook de verschillende thema's met elkaar worden gecombineerd. Een vanzelfsprekende cross-over die persoonlijkheid geeft aan de outfit en, belangrijker, aan de draagster.

Naast de genoemde thema's is er een businessgedeelte opgenomen in de collectie. Niet 'strictly business', maar zakelijke items die met een zelfde vanzelfsprekendheid de combinatie met de andere groepen aangaan.

Het doel van Erny van Reijmersdal is niet het dicteren van zijn combinaties. Al werkend stelt hij zich een vrouw voor die reizend haar garderobe verzamelt. Uiteindelijk gekleed in souvenirs van verschillende bestemmingen. Niet de ultieme eindbestemming, maar: 'the journey is the destination!'

Erny van Reijmersdal
WFC