• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Escada verkoopt 29% aan Amerikanen

Escada verkoopt 29% aan Amerikanen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse modehuis Escada heeft deze week bekendgemaakt dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij HMD Partners 29% van het aandelenkapitaal zal overnemen. De transactie zal in drie fasen worden uitgevoerd. HMD Partners heeft ingestemd 45 miljoen euro in Escada te investeren. Het modehuis heeft tevens zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld vanwege "verschillende negatieve externe omstandigheden."

Escada-directeur Wolfgang Ley, die zijn aandeel in het bedrijf van 22 naar 15% ziet verminderen, heeft laten weten dat HMD Partners een "ideale partner" is en dat de deal Escada "veel nieuwe mogelijkheden" biedt. Het modehuis heeft hierdoor ook meer tijd gecreëerd om de geplande verkoop van zijn Primera, Biba en Laurel-labels te realiseren. In april gaf Escada nog een bruto winstverwachting uit van 30 miljoen euro. Hoewel dit niet gehaald zal worden verwacht het modehuis dat "bruto winst nog wel mogelijk is."

Over de eerste helft van het boekjaar, dat op 31 oktober eindigt, zag Escada zijn inkomsten met 25% dalen tot 306,6 miljoen euro. Voor het eigen Escada-label daalde de verkoop in die periode met 15%. Het bedrijf boekte een operationeel verlies van 4 miljoen euro, tegen een oprationele winst van 18,3 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar.

ESCADA