Retailorganisatie Euretco N.V. uit Breda heeft een belang van 51% in Poelman Beheer genomen. Poelman Beheer, met het hoofdkantoor in Grootegast, is een onderneming inde kledingbranche met 112 medewerkers en een omzet van € 42 miljoen. De belangrijkste onderdelen van Poelman zijn Poelman Franchise, met de formules Snuffelen Lakeside, en Poelman Converting met de merken Cracker (jeansmode) en TwinLife(sport/lifestyle).

Peter Sturms, directielid van Euretco N.V. over het meerderheidsbelang: De deelneming van Euretco in Poelman Beheer past in de strategie van Euretco die zich als etailorganisatie richtop drie kernactiviteiten: dienstverlening aan zelfstandige ondernemers (vaak verenigd in samenwerkingsverbanden en werkend met franchiseformules), eigen retailactiviteiten in ruim 260 winkels en converting. Met de vestering in Poelman dragen we actief bij aan de diversiteit van het winkelbestand in Nederland.

Poelman Beheer heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een internationale en snelgroeiende speler in de mode- en sportkledingbranche. Om de groei de komende jaren tekunnen voortzetten is aansluiting gezocht bij Euretco. Deze retailorganisatie heeft een sterkebasis n het Verre Oosten en is een sterke partner op logistiek en financieel gebied. Alle Poelman-bedrijven zullen worden voortgezet al individuele activiteiten met een eigendirectie. Zij kunnen zich hierdoor nog meer focussen op hun markt. Door de financiële inbreng van Euretco kan de Poelman-directie de geambieerde nationale eninternationale groei realiseren.

Gauke Poelman blijft betrokken bij de groep als directeur Poelman Franchise en adviseur bijde andere Poelman-activiteiten. Hij is zeer verheugd met de aansluiting bij Euretco. ”We krijgen nu in één keer de faciliteiten en de financiële armslag om onze successen verder uit te bouwen. De samenwerking met Euretco is de afgelopen jaren goed bevallen. Dat gaf ons extravertrouwen om de volgende stap te zetten.” Herman de Groot is aangesteld als algemeen directeur van Poelman Beheer B.V. Door zijn jarenlange ervaring in de detailhandel en groothandel, in de functie van directeur, is hij de aangewezen persoon om Poelman Beheer B.V. te leiden. Herman de Groot heeft daarnaastveel kennis van het opbouwen van merken en licenties en het besturen van organisaties. De Groot werkte hiervoor als algemeen directeur Benelux van Ravensburger Spellen en Puzzelste Amersfoort en algemeen directeur van Otto Simon Beheer B.V. te Almelo en Kortrijk (België).

Euretco is een van de grootste retailorganisaties van Nederland in de non-foodsector. Het bedrijf heeft een toonaangevende positie in de branches mode, wonen, sport, weewielers en autoaccessoires. Die posities zijn bereikt door de activiteiten van ruim 2.100 aangeslotenondernemers in combinatie met de eigen retailactiviteiten van Euretco. Samen met de aangesloten ondernemers ontwikkelt Euretco de visie, strategie en slagkracht om demarktpositie van de zelfstandige non-fooddetailhandel te verbeteren. Door een sterke dienstverlening ondersteunt Euretco de zelfstandige ondernemers. Het beleid van Euretco is gericht op synergie door samenwerking in en tussen alle geledingenvan de bedrijfskolom. Euretco combineert de gedrevenheid en commerciële kwaliteiten van deindividuele ondernemer met de kracht van he collectief. De Euretco-groep heeft circa 1.950medewerkers (1.295 fte.) in dienst en vertegenwoordigt samen met de aangeslotenondernemers en de eigen retailactiviteiten een consumentenomzet van circa € 2,5 miljard.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN